DETOKS GÜNLÜĞÜ: SON GÜN EVE DÖNÜŞ

Detoks programımızın sonuna geldik, yine yataktan süper bir enerji ile fırladım, çok iyi hissediyorum hafif ve mutlu. Bugün tartılacağız, bakalım kilo verdim mi? Tülin ne kadar verdi, süper merak içindeyim…

Doktor katına indik ölçümlerimiz yapıldı, inanılır gibi değil 4 günde 2 kilo vermişim aynı şekilde Tülin de.

Kaç zamandır 59’un altına inemiyordum takılıp kalmıştım. Bu oynama metabolizmama hız getirecek eminim. Bugün detoks sonrasında nelere dikkat etmeliyiz nasıl beslenmeliyizi anlatacaklar, çünkü detoks sonrası birşeyler değişmeli, yanlış yaptıklarımızı öğrendik onları tekrarlamamak için nasıl bir alternatif koymalıyız yerine.  Sizin için kısaca listeledim.

DETOKSTAN SONRA NASIL BESLENMELİ?

  • Mümkünse süt, süt ürünleri ve yoğurdu tamamen diyetinizden çıkarın. Bir başka canlının sütünü tek içen varlık insan bu üzerine düşünülmesi gereken bir konu. Süt kalsiyum kaynağı olmaktan çok asidik olduğu için diyetten çıkarılmalı. Susam ve bademde sütten daha çok kalsiyum bulunuyor.
  • Açlık beynimizde susuzluk ile aynı merkezden yönetildiği için kimi zaman aç değiş susuz olabileceğinizi biliyor muydunuz?Bu nedenle birşeyler yemek istediğinizde önce 1,2 bardak su içip beklemek de fayda var, bakalım açlık devam ediyor mu?
  • Nasıl tuvaletimiz gelmeden tuvalete gitmiyorsak o halde acıkmadan da yemek yememeye çalışın.
  • Fazla protein asidik etkisi nedeniyle vücudun kalsiyum magnezyum rezervlerini tüketir, sindirimi çok zordur, lifsiz oldukları için bağırsaklardan tam olarak atılamayabilir ve orada çürüyerek toksin üretimine sebep olabilir, özellikle akşam saatlerinde hayvansal proteinden uzak durmaya bakın.
  • Bol koyu yeşil yapraklı sebseleri tercihen çiğ olarak tüketin. Bunların içerdikleri klorofil ve lifler sayesinde kan temizleyici özellikleri bulunduğunu unutmayın.
  • Bitkisel proteinler dosttur. Kurubaklagiller, kabuklu yemişler, yeşiller ve filizlendirilmiş besinler son derece sağlıklı protein kaynaklarıdır.
  • Mercimek, börülce, maş fasulyesi filizlendirilebilir.
  • Beyaz ekmek kan şekerini yükseltir.En uzak durulması gereken gıdadır. Ayrıca gluten içeren gıdalar yapışkandır ve bağırsaklardan atılımı zordur, sindirimi zorlar. En sağlıklı alternatifler tam buğday ekmeği, çavdar, yulaf ve çok tahıllı ekmeklerdir.
  • Şeker hayatınızdan ilk uzaklaştırmanız gereken gıdadır. Agave şekere iyi bir alternatiftir. Glisemik indeksi düşük, ısıya dayanıklı bir şeker alternatifidir. Canınız tatlı çektiğinde ise tahin,agave,bol ceviz ve tarçınlı bir karışım yaparak tam tahıllı bir ekmek ile tüketebilirsiniz.
The Life_Co’ya ait Agave şurubu Macro marketlerde bulunuyor, ayrıca internetten sipariş de verilebilir.
  • Tükettiğiniz besinlerin kalori ve miktar olarak değil asidik ve alkali oluşlarına göre seçin.
  • Soğuk sızma zeytinyağını pişirmeden, hindistan cevizi yağını ise pişirirken kullanmaya bakın. Hindistan cevizi yağı hariç yağlar ısıyla biraraya geldiklerinde kanserojen yapıları açığa çıkıyor.
Hindistan cevizi yağını yemekleri pişiriken kullanabilirsiniz, özellikle de kek, çörek, börek pişirirken harika bir aroma bırakıyor.
  • Dengeli beslenmek için yüzde 75 alkali yüzde 25 asidik olarak tabağınızda bir denge kurmaya bakın. Yani tabakların dörtte üçü sebze ve yeşillik ile kaplı olacak geriye kalanlarda karbonhidrat ve protein olabilir.
  • Haftada bir gün sıvı orucuna var mısınız? Mesela bir gün öncesi biraz daha asidik beslendiğinizi düşünüyorsanız bu sizi hemen toparlayacak bir denge yaratacaktır. Meyve, sebze, suları, çorbalar, su, bitki çayları, çim suyu tüketebilirsiniz. Asla hazır satılan meyve suları kullanmayın mümkünse taze sıkın, meyvelerin suyunu sebze suları ile birlikte tüketmek de kan şekeri için çok daha yerinde olacaktır.

More from Gözde Atakoğlu
MUTLU YE MUTLU KAL
Ne kadar sıkıldık klişe diyet reçetelerinden, kibrit kutusunun şeklinden ve kilo vermek...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir