Green Up Meetings 5.Edisyonunda ‘Sokak KadınlarıN’ teması İşlendi.

Türkiye’nin sürdürülebilirlik odaklı öncü platformu ve topluluğu PlumeMag’in başlattığı Green Up Meetings konferans serisinin beşinci edisyonu, “Sokak KadınlarıN” temasıyla gerçekleşti.

Green Up Meetings konferans serisi, geleceğe duyarlı kişi, kurum ve kuruluşları bir araya getirmeyi amaçlayan bir seri buluşmadan oluşuyor. Beşinci edisyonu da Mart ayının dna’sına yakışır şekilde kadın gücünün altının çizildiği Sokak KadınlarıN temasına sahipti.

PlumeMag ve Local Makers paydaşlığında, Katalist içerik danışmanlığında, Mey Diageo, Sephora Türkiye ve Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı desteğiyle hayata geçen konferansta, PlumeMag yayın direktörü Bihter Ayyıldız’ın moderlatörlüğünde; Şükran Moral, Zeynep Atakan, Ayça Kaya, Hande Şekerciler, Ebru Koralı, Aslıhan Begüm Gökçınar, Bedia Büyükgebiz, Jülide Erdoğan, İpek Özbey, Harun Demircioğlu, Senem Toluay Ilgaz ve Talya Aydın gibi çok değerli isimler yer aldı.

Ücretsiz katılım sağlanan etkinlikte, panellerin yanı sıra 4 farklı atölye de hayata geçirildi.

Sosyal Medyada Kadın Temsili ve Toplumsal Cinsiyet Atölyesi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Türkiye Avrupa Vakfı (TAV) tarafından yürütülen “Sahte Haber ve Nefret Söylemine Karşı Erken Uyarı Sistemi Projesi” (SAHNE) kapsamında Gökçesu Özgül kolaylaştırıcılığında “Sosyal Medyada Kadın Temsili ve Toplumsal Cinsiyet Atölyesi” düzenlendi.

Atölyede toplumsal cinsiyetin temel kavramları, toplumsal cinsiyet rollerinin hayatımızı nasıl etkilediği, cinsiyetçilik ve ayrımcılığın gündelik yaşamda görünüş biçimleri üzerinde konuşuldu. Yazılı ve görsel medyada cinsiyetçi dil kullanımına, ayrımcı kalıplara ve nefret söylemine ilişkin örnekler aracılığıyla toplumsal cinsiyet eşitliği ile dil kullanımı arasındaki ilişki konusunda bilgi verildi.

Sephora Stands Classes for Confidence Öz Güven Sınıfı  

Sephora eğitim ekibi ve kıdemli makyaj sanatçılarının katılımı ile gerçekleşen Öz Güven Sınıfı Makyaj Atölyesi’nde, makyaj teknikleri, mekan ve durumlara göre makyaj tüyolarının yanı sıra öz güven kavramının üzerine sohbet edilen keyifli anlar yaşandı.

Kintsugi Atölyesi:  Kırıldığımız yerlerden birleşiyoruz.

Bir Japon sanatı olan ve kırılan nesneyi eskisinden daha güzel, daha değerli hale getirme amacı taşıyan Kintsugi, eşyadaki kırıklara odaklanmak yerine eşyanın tümündeki güzellikleri görmeyi hedefliyor. Etkinlikte gerçekleştirilecek Kintsugi atölyesinde, kusurlardaki mükemmellik ortaya çıkarılarak kırılan objelere yeniden hayat verildi.

ACT İstanbul ile Atık İpleri İleri Dönüştürme Atölyesi Bağlanarak Güçleniyor ve İlerliyoruz.’’

Atık ve artık malzemeleri yeniden değerlendiren ve onlara farklı bir formda hayat veren ACT İstanbul’un gerçekleştirdiği atölyede atık ipler katılımcıların elinden ileri dönüşümün ikonik örneği olan anahtarlıklara dönüştü.

More from Gözde Atakoğlu
Kalıcı Kilo Kaybetmenin 25 Yolu
Kısa bir süreliğine değil yaşam tarzın haline getirdiğinde ruhen ve bedenen hayatını...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir