AKŞAM 21.00’DEN SONRA YAPMAMIZ GEREKENLER

Yatağa girmeden, uykuya dalmadan önce bedenimize iyi gelecek, alışkanlık haline getirmemiz gereken bazı davranışlar var. Bunlar daha kaliteli bir uykuyu ertesi güne daha zinde kalkmayı ve kendinizi daha iyi hissetmenizi garanti edecek davranışlar.

  1. Vücudumuzun döngüleri, gözlerinize giren ışıkla kontrol edilen sirkadiyen ritimimiz olarak bilinen
    bir iç saat tarafından yönetilir. Kendimizi yanan cihazlara maruz bırakarak,
    kendi iç saatimize kafa karıştırıcı bir mesaj gönderiyoruz aslında, bu da uykusuzluğun,
    kalitesiz yani gece yarısı uyanılan uykunun en büyük nedenlerinden biri.
    Yatmadan yarım saat önce bu cihazlarınızı uyku moduna alın, susturun ve ekranı kapatın.
    Daha da iyisi, onları yatak odasından tamamen çıkarın ve eski tarz bir çalar saat edinin.

  2. Akşam yemeğini toparla, bulaşıkları yıka, mutfağı temiz bırak, ertesi güne ne yapacağını bir düşün. Kıyafetlerini bile dolabına geri as, öyle ortalığa saçarak yatağa girme. Kaos içinde karışık bir ortamda yatağa girmek üzerimizde pozitif bir enerji yaratmaz.  Yaşadığınız alana  hızlı bir şekilde düzenleyin böylece ertesi güne daha sakin ve temiz bir enerji ile uyanabilirsiniz.
  3. Hepimiz okumanın faydalarını biliyoruz;
    ama yine de belirtmeden geçemeyeceğimiz yararları var okumanın, artan beyin gücü, yaratıcılık ve duygusal zeka garanti.
    Bu faydalara ek olarak, uyumadan önce kitap okumak sizi önemli ölçüde rahatlatacaktır,  çünkü kasların gevşemesine ve nefesinizin yavaşlamasına yardımcı olur. Kesinlikle daha sakin hissettirir.  10 satır  veya kimi zaman daha da az olabilir okuyup gözlerinizin bir anda ağırlaşmasının sebebi budur.

  4. Gün içerisinde iletişim halinde olmak gün sonunda ruhunuzun tatmin olmuş ve mutlu hissetmesini sağlayacaktır.  Yanlızlık belli oranda olduğunda iyi gelir, yoksa insan sosyal bir varlıktır. Evde kaldığımız şu günlerde sevdiklerinizle, aileniz ve dostlarınızla eskisinden daha sık telefon görüşmeleri yapmak, konuşmak, gülmek ve paylaşmak  mutlu ve huzurlu hissetmeniz için elzemdir.
  5. Cildinize iyi bakın,  uykunuz gelmeden önce cilt bakım rituelini yapmak doğru olacaktır. Çünkü uyku geldiğinde yüzünüze bir şey sürmek veya diş fırçalamak oldukça zahmetli gelir. En azından 1 saat önce pijamalarınızı giyin, dişinizi fırçalayın ve cilt bakımı için kendinize vakit ayırın. Cildin ihtiyacına göre haftada 1 peeling, haftada 2 maske , her gece serum gibi ürünlerinizi ve kullanış zamanını belirleyin. Bunu 28 gün istikrarlı bir şekilde yapabilirseniz hem kullandığınız ürünlerin etkisini görme şansınız olacak hem de beyniniz kendini her cilt bakımı sonrası uykuya hazır hissedecektir.
  6. Uyku moduna geçmeden en az 4 saat önce yemek yemeyi, 6 saat önce de kafein almayı bırakın. öğleden sonra yeşil çay için, kahveyi sabah saatlerinde sınırlı tutun. Yemek ise en geç 19.00 da yemiş olun, yatağa aç girmek ve aç uyanmak sağlığınız için yapabileceğiniz en iyi şeydir. Karın gurultusu sorunsa bir bardak su için hepsi bu.
  7.  Günlük tutmak için bundan iyi bir zaman olamaz. dünya tarihinde yer edecek önemli bir virüsle karşı karşıyayız, ve yeni normalimiz evde kalmak üzerine. Bu günün sonunda yazıya döktükleriniz hem bu kaygının yüksek olduğu dönemde rahatlamamızı, hem gün içerisinde hangi konulara neden takıldığımızı, neler hissettiğimizi daha iyi anlamamızı sağlayacaktır. Kendimizi çözmek için bundan iyi bir tedavi olamaz.
  8. 18 yaşın üzerindeysek gece boyunca 7 ila 9 saat uyuyor olmalıyız. Doğru miktarda uyku aldığınızdan emin olmak için Sleep Time isimli applikasyondan yardım alabilirsiniz.Unutmayın ki uyku eksikliği ciddi bir sorundur, şu sıralar geç yatıp geç kalkıyor olabilirsiniz ama en az 7 saat uyku uyuduğunuzdan emin olun. Uyku eksikliği bağırsak florasının değişmesine, hormon sisteminin bozulmasına, beyin sisine,
    hafıza sorunlarına ve kilo alımına neden olabilir.

    
    

More from Gözde Atakoğlu
ÜNLÜLERİN SIRRI: EMBRYOLISSE
Yıllar yılı Fransa’ya gidenlere ısmarlandı durdu, kullananların vazgeçilmezi oldu, ne mutlu ki...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir