2020’NİN YÜKSELEN TRENDİ: PERMA SAÇLAR

80’lerin gösterişli saç modası perma yine ve yeniden revaçta. O dönemler pek çok kadının perma ilacından saçları yanmış, zarar görmüştü.  Peki günümüzün permasında neler değişti? 40 yılda mutlaka değişen bir şeyler olmalı. Ünlü saç artisti İsmail Babuz, yeni nesil permanın hiçbir zararı olmadığını göstermek için kendi saçlarında denediği bir video çekti aynı zamanda da aklımıza takılan tüm soruları yanıtladı. Perma yaptırmak isteyenler  aradığınız cevaplar burada…

1.Perma uygulamasından biraz bahseder misiniz? Kaç dakika sürüyor? Aşamaları neler?

Perma uygulaması, saçın doğru şampuanla, krem  kullanılmadan yıkanıp arındırılması ile başlar. Saç hafif ıslağa yakın, nemliyken karar verdiğimiz dalga boyuna uygun bigudi ile sarılır. Sarıldıktan sonra, saç tipine uygun olarak  ilaç uygulaması yapılır. Saç çok uzunsa ilaç uygulaması en uç bölümlere ve  bigudinin ilk buluştuğu bölüme tampon şeklinde tekrarlanır. 

İlaç uygulaması saçın durumuna ve istenilen dalga cinsine göre minimum 8 dakika, maksimum 14 dakika bekletilir. Sonrasında saç yalnızca suyla, çok iyi bir şekilde arındırılır. Akabinde ikinci ilaç  ”Neutraliser” Sabitleyici uygulanır. Bu ilaç da 7- 10 dakika arası bekletilir. Perma işlem süresi, işleme başlamadan önce yapılan konsültasyonda saç tipine göre belirlenir. Sonrasında,  bigudiler saçtan çıkarılarak durulanmadan el yardımı ile saç sıkıştırılır ve durulanır. İşlem  sonunda saç, dalgalı saçlara uygun bir şekillendirici ve aparatla kurutularak, şekillendirilir. Uygulama yapıldıktan sonra dilediğiniz zaman saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

2.Bu permanın, eskisinden farkı var mı?

Perma ya da kalıcı dalga dediğimiz işlem; 2020’ye uygun olarak güncellenen bir işlem. Günümüz kuaförleri olarak saçın bize ilk geldiğinde ve işleme başlamadan önceki durumunu doğru değerlendiriyor olmamız gerekiyor. Saçın mazisini, geçmiş öyküsünü bilmiyorsak, bunu doğru analiz edip doğru konsültasyon yaparak işlemi yapıp yapmayacağımıza ya da ne şekilde uygulayacağımıza karar vermemiz gerekir. Değişimin her alanda olduğu dijital çağda, güncellenen her detay gibi, teknikler, kullanılan ilaçlar da değişiyor. Ve bu tarz ürünleri üreten güvendiğimiz markalar da her geçen gün gelişerek kendilerini güncelliyorlar. Bu anlamda perma da değişti ve gelişti.

3.Kimler yaptırmamalı? İnce telli saçları olanlar mı? Boyalı saçlar mı?

Geçmiş öyküsünü bildiğimiz, her saça perma uygulayabiliriz. Röfleli, boyalı saçların ilk işlemleri bizim tarafımızdan yapılmadı ise perma öncesinde iyi bir konsültasyon yaparak saçın sağlık durumu değerlendirilmelidir. Saç yıpranmış değil ve permaya uygun halde ise boyalı ve röfleli saçlara da uygulama yapabiliriz. Perma ayrıca sadece tüm saça uygulanması gereken bir yöntem olarak düşünmemeli; İnce telli, ya da sadece belli bir bölgede volüme sağlamak isteyen saçlar için de uygulanabilecek bir yöntem. Saçlarınız ince telli ise, belirli bir bölgesi basık ise; örneğin tepe, ense, verteks gibi bölümlere de uygulanabilir.

4.Perma saç ne kadar kalıcıdır?

Saçın yapısı ve durumuna göre kalıcılığı 2 ila 4 ay arasında değişmektedir.

5. Peki saçı yıpratıyor mu? Kopmalar, saç renginde açılmalar yaşanıyor mu?

Konsültasyon doğru yapıldı ise böyle bir durumla karşılaşmamız söz konusu olmaz. İşleme başlamadan önce doğru bir değerlendirme yapmak en önemli nokta. Perma konusunda, biz kuaförlerin, teknikler hakkında bilgi sahibi olmanın dışında bu konuda var olan ön yargıları da yıkıyor olmamız bu konuda kendimizi de inandırıyor olmamız önemli.

           İsmail Babuz’un kendi saçlarında denediği, yeni nesil perma videosunu izlemek için, tıklayın.

 

Written By
More from Beril Yilmaz
YENİ TREND FIDDY METODU İLE TANIŞALIM
Cildinizi derinlemesine temizlemek, siyah noktalarınızdan kurtulmak istiyorsanız bu trend tam size göre....
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir