HAMİLELİKTE BAKIM SIRLARI

Cilt problemleri hamilelik dönemindeki kadınların önemli problemlerinden biridir. Peki hamilelik döneminde cilt bakımı nasıl yapılmalı? Doğruları neler? Bu heyecanlı süreci daha keyifli ve bakımlı geçirmenin sırlarını sizler için derledik. 

Editör: Gizem Şakar

ÇATLAK KREMİ KULLANIN

Gebelerin korkulu rüyası olan cilt çatlaklarını  önlemek için  daha hamileliğin ilk aylarından göbek, kalça ve uyluk bölgelerini nemli tutmak oldukça önemlidir.  Bu da dengeli , sağlıklı bir beslenme ve yeterli sıvı alımı ile mümkündür. Gebelikte su tüketiminin önemi, çatlakların engellenmesine yardımcı olur. Ayrıca duş yaparken  karnın yumuşak bir sünger ya da fırça yardımı ile dairesel hareketler ile masaj yapar şekilde ovalanması da ciltteki kan dolaşımını hızlandırarak çatlarınların önlenmesine yardımcı olabilir.  Hızlı kilo alımından dolayı oluşabilecek çatlaklarınız için kullanacağınız çatlak kremlerinin doğal içerikli olmasına dikkat etmelisiniz. Bunum yanı sıra bebek yağı,  gibi yağlarıda kullanabilirsiniz.

Editörün Favorisi;

Burt’s Bees Mama Bee Belly Butter ( Burt’s Bees Mama Bee Belly Butter, 99 doğal formüle sahip kakao yağı ve E vitamini içeren annelere özel karın bakım kremidir. Cildi derinlemesine nemlendirmeye ve çatlakların görünümünü azaltmaya destek olur.) 

Badger Karın Bölgesi Nemlendirici Krem (Hamilelik esnasında ve sonrasında kuruyan, gerilen cildi yatıştırarak rahatlatır. Kremsi yapısı, zengin içeriği ve doğal kakao aroması ile cildinizin ısısı ile erir ve uzun bir süre kalıcılık sağlar.)

SAÇ BAKIMINIZA ÖZEN GÖSTERİN

Hamilelik döneminde kadınların saçlarında vücutlarında oluşan hormonal değişiklikler nedeniyle bazı değişiklikler olabilir. Kiminin saçları daha yumuşak ve parlak hale gelirken kimilerinde cansızlaşma ve matlaşma olur. Hamilelik dönemi boyunca organik şampuanlar tercih edilmelidir. Bu dönemde saçlarınızı haftada 2-3 kere yıkayabilir, şampuanın saçta tutulduğu süreyi azaltabilirsiniz. Saç kremini sadece saçlarınızın uçlarına uygulamalı, diplerine gelmesini engellemelisiniz. Gebelikte saç bakımı için aynı zamanda doğal yağlardan yararlanabilir; zeytinyağı, susam, ceviz yağı gibi doğal besleyiciler kullanabilirsiniz.

ÖNERİ! Saçları ıslakken taramak ve sert taramak saçlarınızın kırılmasına ve dökülmesine neden olur. Bu yüzden saçlarınızı biraz  kurutup yumuşak bir  tarakla tarayınız.

Editörün Favorisi;

Eyüp Sabri Tuncer Doğal Zeytinyağlı Şampuan ( %100 Doğal Zeytinyağı içeren formülüyle saçınızın doğal nem dengesini koruyarak saç tellerine zarar vermeden arındırır ve kökten uca beslenmesine yardımcı olur. İçeriğinde bulunan doğal zeytinyağı ile saç derinize bakım yaparak saçlarınıza daha sağlıklı ve parlak bir görünüm kazandırır.)

CİLDİNİZİ KORUYUN

Hamilelikte cilt yağlanması sorunu kadınların sıklıkla başına gelen bir durumdur. Özellikle bu dönemde artan sivilce, siyah nokta ve genişleyen gözenekler hamile olan her kadında görülebilir. Eğer cildinizde yağlanma sorunu yaşıyorsanız cilt tipine uygun bir temizleme ve nemlendirme ürünü kullanmalı,  doğal ve bitkisel içeriklere sahip bir temizleyici tercih etmelisiniz.Gebeler için bir diğer cilt sorunuda bu dönemde yüz, alın ve yanak kısmında oluşabilecek lekelerdir. Bu lekeleri en aza indirmek için cildinizi güneşten korumanız ve güneş kremlerinden yararlanmanız gerekir. Sadece güneşli havalarda değil, yağmurlu havalarda, hatta bol ışıklı bir yerde bile olsanız mutlaka az 30 faktörlü bir güneş kremi kullanmalısınız. 

Editörün Favorisi; 

Shiseido UV Protective Clear Stick SPF 50 + Wetforce Güneş Koruyucu ( Güneşten korunma için makyajın üstünde ve altında çalışan şeffaf bir perde gibi koruyucu stick güneş kremidir.

( La Roche Posay Anthelios XL Ultra Light Güneş Kremi) Uva, uvb ışınlarının ve hava kirliliğinin sebep olduğu bazı hasarlara karşı cildi korumaya yardımcı bir üründür. Güneşe toleranssız ciltler için ultra hafif dokuya sahip bir güneş koruyucudur.) 

Written By
More from Beril Yilmaz
YENİ DÜNYA VE ASTROLOJİ
Yazar: Filiz Özkol Astroloji, en azından bilimsel yaklaşımlarla sunduğu bilgileri ve verileri...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir