İSTER SÜR, İSTER YE…

Bal, harika bir gıda olmasının yanında oldukça eskiye uzanan bir güzellik hazinesi. Kleopatra’nın baldan maskeler yaparak cilt bakımı yaptığını hatırlatarak kozmetik dünyasının bu favori içeriğine biraz daha yakından bakalım. Ne dersiniz?

Doğal enzimleri, antioksidan ve mineral bakımından zengin olan balın cilde faydaları saymakla bitmez.

Öncelikle balın tam bir yatıştırıcı ve nemlendirici olduğunu söyleyelim. İltihabı yatıştırır ve gözenek temizliğine yardımcı olur. Ayrıca saf bal egzama gibi atopik durumlarda da öneriliyor. Bal içerdiği hidrojen peroksit sayesinde renk açıcı özelliği de sahip. Bu da lekeler ve akne izlerinin giderilmesinde yardımcı demek. Yapısı itibariyle nemi havadan içine çektiğinden dolayı cildini nemli tutmak, taze tutmak ve canlı tutmak için tam da ihtiyacın olan şey.

Nasıl kullanılır? 

  • NEM İÇİN: Balı mutlaka yüzünü ıslattıktan sonra su ile seyreltip sürmende fayda var. Göz çevresine gelmeyecek şekilde uygulamanı tavsiye ederim.

Maske için ise 1 yemek kaşığı balı cildine ince bir tabaka şeklinde uygulayıp 20 dakika bekleyip yıka. Cildinin aydınlandığını göreceksin.

  • GÖZENEKLER İÇİN:  1 tatlı kaşığı bal ile su karıştırıp yüzünü yıkaman yeterli.
  • PEELİNG İÇİN: Kristalleşen balları peeling olarak kullanabileceğini biliyor musun? Zamanla kristalleşen ballarını hafifçe dairesel hareketlerle cildine uygulayabilirsin. Aynı zamanda nemlendirme de sağlamak adına 5 dakika kadar bekleyip temizlemeyi dene.

Kimler kullanmalı?

 Tüm cilt tipleri kullanabilir ama  özellikle kuru ve hassas ciltlere ekstra fayda sağlar

Yenilebilir maske yapalım mı?

Pandemi dönemi evde doğal maskeler ve peelingler yapmak iyice kıymetlendi. Hem hijyenik hem keyifli hem de insanı oyalıyor. İşte size yerseniz içten, sürerseniz de dıştan iyi gelecek bir maske tarifi….

1 çorba kaşığı yulafı mutfak robotu yardımı ile toz haline getirin ve 1 çorba kaşığı bal ile karıştırın. 15-20 dakika cildinizde beklettikten sonra ılık su ile cildinizi temizleyin. Bu maske cildinizi sakinleştirirken besleyecek. Biraz badem sütü eklerseniz harika bir de kahvaltı olacaktır. 

UYKUDAN ÖNCE İÇİN İDEAL

Uykudan önce ılık bir duş tüm günün yorgunluğunu alır. Duştan önce tüm vücudu rahatlatacak ve nemlendirecek doğal bir bakım yapmaya ne dersiniz?

Tarifi çok basit, uygulaması zevkli, hissiyatı enfes…

1 çorba kaşığı hindistan cevizine yarım çay bardağı ince granürlü esmer şeker, 2 tatlı kaşığı bal ve sizi rahatlatması açısından birkaç damla lavanta esansiyel yağı ekliyorsunuz. Doğal peeling’inizi bacaklardan yukarıya doğru tüm vücuda uygulayıp ardından da ılık bir duşla durulanıyorsunuz. Cildin yumuşaklığını koruması için temizlenirken duş jeli veya sabun kullanmıyorsunuz.

BALLI MISIN?

Kozmetik dünyasının favori içeriklerinden olan bal, benim de çok sevdiğim birçok üründe mevcut, işte mini bir liste….

1.Propolisle zenginleştirilmiş ultra besleyici ballı bir formülüyle NUXE Ultra besleyici ve Onarıcı Ballı Dudak Kremi kovanın tüm hazinelerini bir araya getiriyor. Bal, balmumu ve propolis ile kuruyan dudaklara SOS niteliğinde.  

Nuxe Reve de Miel lip balm 70 TL 

2.Şifalı limon otu ve tatlı bal karışımının sıcacık kokusu ile Atelier Rebul sıvı sabun şu pandemik günlerin kesinlikle vazgeçilmezi. Temizlerken nemlendiriyor. 

Atelier Rebul Lemongrass&Honey sıvı sabun 70 TL 

3.Duş jeli, vücut, el kremi, The Body Shop Badem Sütü ve Bal kiti tam hediyelik. Ama önce kendinize alın bir tane. 

The Body Shop Badem sütü & Bal 3’lü set 189,90 TL 

4.Dudaklara peeling yaparak nemlendiren bir diğer favori ballı ürün de Frudia’ya ait. Ballı ve yaban mersini özlü dudak balsamı kokusu ve bıraktığı yumuşaklıkla en sevdiklerimden.  

Frudia Blueberry Nemlendirici Dudak Balmı39,95 TL

 5. Nektarin çiçeği ve bal kokusuna sahip Jo malone parfümü, tatlı bir tazelik arayanlara gelsin…

Jo Malone Nectarine Blossom&Honey Cologne 30 ml 425 TL beymen.com.

@bukızhepac ÖNERİYOR!!!

Hem güvendiğim hem de lezzetine bayıldığım iki bal ile karşınızdayım. Kahvaltı mutlu başlar ve işin içinde bal varsa mutlaka da mutlu sonla biter.  

Umay Herbal

Organik Sertifikalı olan bu bal Sivas’ta Zara yaylalarında üretiliyor. Kekik, nane, ballıbaba, sümbül, taş yoncası, keven, üçgül, yaban çalıları gibi pek çok bitkinin dışında Achiilea Sintenisii gibi korumaya alınmış, bölgeye özel bitkiler de bu balın tadında etkili. Hem lezzetli hem de sağlıklı olan bu bal kahvaltıda kaymakla nefis bir uyum içinde.

Disias

Muğla’nın şirin bir Akdeniz beldesi olan Dalyan’dan Disias. Çevresi zengin bitki örtüsüyle ve narenciye ağaçlarıyla çevrili olan Dalyan kırsalı, ideal bir bal kaynağı. Sadece bölgedeki doğal nektarla, çam ve bitki özleriyle beslenen arılarından elde edilen balları, hiçbir kimyasal işleme tabi tutmadan sunuluyor. Sadece çam ağaçlarından değil aynı zamanda Püren Çiçeği ve Narenciye ağaçlarındaki polenlerle bu bal oldukça leziz.

Written By
More from Lian Penso
PEMBE RUJ, TEKRARDAN MI MODA?
80’lerin ikonik dudak renklerinden biriydi pembe. Şimdilerde yine ve yeniden revaçta. Sürdüğünüz...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir