MODA 101: BABET

Babetler moda dünyasının sevdiği , beğendiği az sayıda topuksuz ayakkabı modelinden biri. Bu sade, zarif model bale pabuçlarından ilham alınarak yaratılmıştır ve yıllar içerisinde gösterişsiz şıklığı seven , minimalist tarzda kadınların gardırobunun olmazsa olmaz parçalarından biri olmuştur.

Bardot, sinemanın yıldızı, moda ikonu olmadan önce eğitimli bir balerindi.

Brigitte Bardot bir aktrist ve seks sembolü olmadan önce eğitimli bir balerindi. Aynı zamanda da ‘Repetto’ bale ayakkabılarının hayranıydı. 1956 yılında Roger Vadim’in yönettiği ve kendisine muazzam bir ün getiren ‘Ve Tanrı kadını Yarattı’ filminde oynamak için imza attığında , Rose Repetto’dan kendisine filmde giymek üzere bir çift ayakkabı tasarlamasını rica etti. Bayan Repetto, Bardot’a görür görmez bayılacağı koyu kırmızı babetleri tasarladı. Bardot bu babetleri filmin en göz alıcı sahnelerinden biri olan Mambo sahnesinde giydi.

Bardot’un tepesi krepeli kaküllü saç modeli kadar giydikleri de moda olmuştur. Özellikle Capri pantolonları ve babet ayakkabıları, onun tarzının önemli parçalarıdır.
Repetto ayakkabıları ve Bardot

Filmin çıkış yapmasıyla Bardot kadar bale ayakkabıları da bir gecede ünlendiler, filmden bir yıl sonra bu sefer de Audrey Hepburn ‘Şahane Macera- Funny Face ‘ filminin dans sahnesinde babetlerle çıktı karşımıza. ve zarif adımlar yani babetler beyaz perdeden sokaklara taştı. Günümüzde de gardıropların demirbaşlarından sayılan, olmazsa olmaz bir model olmaya devam ediyor.

Filmin afişinde de kırmızı babetlerle, hem de bir tuvaletin altına…
Funny Face filminden bir kare…Ayaklarında babetleriyle rahat ve her an dans etmeye hazır.

AKLINIZDA BULUNSUN!

  • Yere sıfır olan hiç topuksuz modelleri uzun süre giyince ayakları ağrıtabilir, az biraz topuğu olunca daha uzun süre giyebiliyorsunuz.
  • Fransız orjinal Repetto bir klasiktir ancak seçkin bir model için klasik siyah maskaratlı bir çift Chanel’de harika bir seçimdir.
  • Topuklular üzerinde geçen yoğun bir günün ardından çantanıza attığınız bir çift babetle ofis sonrası hem daha kolay yürüyerek yolculuk edebilirsiniz hem de şıklığınızdan ödün vermezsiniz.
  • Bej ve siyah almanız gereken renklerin başında gelir. Çünkü her kıyafetle ve renkle kombinlenebilirler.

More from Gözde Atakoğlu
EN ETKİLİSİNDEN BİR EL KREMİNE NE DERSİNİZ?
Ellerimizi yıkamak Corona’dan korunmanın ilk ve temel adımlarından biri olunca, haliyle gün...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir