2023 Yılında Burçları Neler Bekliyor?

Bir yılı daha bitirmek üzereyiz. Önümüzde yepyeni, heyecanla, umutla ve beklentilerle dolu bir yıl var. Ünlü astrolog Filiz Özkol, yeni yılda gökyüzünün on iki burç için ne süprizler hazırladığını yazdı.

Keyifli okumalar dileriz…

KOÇ

ÜSTÜNLÜK SAVAŞI İÇİNDESİNİZ

Jüpiter 17 Mayıs’a kadar burcunuzda ilerliyor. Enerjinizi istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Şans sizden yana olacak. Plüton 24 Mart’ta kova burcunda iletişim evinizde ilerleyecek. 2 Mayıs’ta retro yaparak ilişki ağınızda karışıklık yapacak. 29 Haziran’da ise tekrar kariyer evinize geçerek iş ve toplumsal hayatınızda söz sahibi olacak. 11 Ekim’de Plüton tekrar ileri hareketine geçecek. Bu yaşam enerjinizi yeniden düzenleyecek ve olaylara bakış açınız artık bir daha eskisi gibi olmayacak. Bir zamanlar denge ve düzen isterdiniz şimdi ise risklerden korkmamayı öğrendiniz. Bu yıl, aşk her yerde karşınıza çıkacak ve sizi yakalamaya çalışacak. Bazılarınız aşklarını sonbaharda evliliğe dönüştürecekler. Egolarınızın yüksek olması nedeniyle, çevrenizdeki kişilerin fikirleri ikinci planda kalacak, kişisel inisiyatifiniz her konuda hakim olacak. Karşınıza çıkacak şartlarla mücadele edecek, taviz vermeyeceksiniz. Ketum ve kararlı davrandığınız zaman, şartlar sizden yana yön değiştirecek. Satürn Haziran döneminde kafanızı karıştıran döngüler yaşatacak. Bu sürede Kova ve Oğlak’ta ileri ve geri giderek size yeni deneyimlerinize hazırlayacak. Kariyerinizde olumlu pozisyonların içinde olacaksınız. Hedefleriniz sizi yönlendirmeye başlıyor. Daha çok çalışıp, daha çok kazanacaksınız. Birçok değişim sizi bekliyor. Bu yüzden, kararlı olduğunuz konularda meydana gelen değişimler sizi gerebilir. Bu yıl Mayıs ayından sonra Jüpiter sayesinde yatırmalara yöneleceksiniz. Miras yoluyla size gelebilecek olan para sayesinde isteklerinizi gerçekleştireceksiniz.

BOĞA

DEĞERLERİMİN FARKINDAYIM

Eski değer yargılarınızın sizi üzmesine izin vermemelisiniz. Olgunlaştınız ve öğretici oldunuz. Uzun süreli hedefler seçer ve bunları gerçekleştirmek için uğraşan bir yapınız var. Çalışmanızın karşılığını alacağınız işler yapmak istiyorsunuz. Uranüs ve Jüpiter etkisiyle, gündeminizde yoğun seyahatler görünüyor. Bir çoğunuz geriye baktığı zaman, artık yaşamınızın eskisi gibi olmadığını fark ettiniz. Bu değişimlerden hoşnut kalmadığınız günler oldu. Bazen sıkıldınız ve değişen şartlarınıza isyan ettiniz fakat yeni şartlara da çok çabuk uyum sağladınız. Sizin yapmanız gereken tek şey; süreçlerin gelişimi ve varılan sonuçları “neden-niçin” çerçevesinde ele alarak, hatalarınızdan ders çıkarmak olmalı. Yeni tanışacağınız kişilerle fikir jimnastikleri yapacaksınız. Entelektüel arkadaşlarınızla yaptığınız ortak çalışmalar ses getirecek. Yabancı ülkelerle yapacağınız seyahatler önemli olacak. Jüpiter ve Uranüs’ün etkisiyle hayallerinize daha çok yaklaşacaksınız. Bu nedenle, amaçladığınız yolda yürürken, çok iyi analizler yaparak rotanızı doğru bir şekilde oluşturmalısınız. Bu yıl mayıs ve ekim tutulmalarından etkileneceksiniz. Seyahatlerde tanışacağınız kişilerin etkisinde kalabilir ve onlarla dostluklar geliştirebilirsiniz. İş ve aşk kafanızı karıştırabilir.

İKİZLER

BAŞARI SİZİ KUCAKLIYOR

Bu yılı özetleyecek tek kelime varsa o da ilişkilerdir. Jüpiter yılın ilk altı ayı yenilikler ve ilişkiler evinizde ilerleyecek. 17 Mayıs’tan sonra ise ruhsal bilinçaltı evinize geçecek. Bu yıl tüm ilişkilerinizi mikroskop altına alacaksınız. Tabii ki en çok aşk ilişkileriniz gündemi alacak. Eski dostlarınızı hatırlayacak ve hepsine zaman ayıracaksınız. Duygusal geçmişinizi gözden geçirmek için önemli bir yıl. Değiştiğinizi fark edeceksiniz. Bu yıl sağlam ilişkiler peşindesiniz. Bunu sağlayacak kişileri tercih edecek ve daha seçici olacaksınız. 9 Mart’tan sonra Satürn kariyer evinizde ilerleyecek. Kariyerinizi güçlendirmek için dışarıdan yardım almadan kendi gücünüzü ve karşınıza çıkan fırsatları rahatlıkla kullanacaksınız. Sosyal çevreniz de maddi kazançlarınızı artırma konusunda size yardımcı olacak. Tanışacağınız kişilerin çevreleri de sizin için önemli olmalı bunu unutmayın. Yoğun tutkularınızın ön planda olacağı bir yıl sizi bekliyor.

YENGEÇ

OLDUKÇA İDDİALISINIZ

Karşıt ilişkilerinizde uzun bir plüton dönemi geçireceksiniz yani plüton aşk ilişkilerinizi yeniden denetleyecek. Bu büyük bir ayrılığı gündeme getirebilir. Bulunduğunuz çevreden kopabilir ve arkanıza bakmadan uzaklaşabilirsiniz. Jüpiter yılın ilk altı ayında kariyer evinizde ilerleyecek. Realiteniz yükseliyor. Önsezilerinize güvenecek ve düşüncelerinizden taviz vermek istemeyeceksiniz. Çevrenizle ilgili büyük projelerinizi gerçekleştirmek için elinizde müthiş bir kozmik enerji var. Planlarınızı değiştirmek yerine, evrenin size sunacağı değişimden ne kadar yararlanabileceğinizi keşfedin ve fırsatları lehinize çevirmeye bakın. 17 Mayıs’tan sonra Jüpiter çevresel koşullarınızı değiştiriyor.  İyi pozisyondaki dostlarınızın yardımlarını görecek, beklemediğiniz bir şekilde ortaya çıkan özel kişilerden destek alırken, aynı enerjiye ve görüşe sahip olduğunuz kişilerle ortak çalışmalar içinde olacaksınız. Bu yıl sosyal fırsatlarınızı kendiniz yaratacaksınız. Belki de, size sosyal statü kazandıracak önemli şirketlere danışmanlık yapabilirsiniz. 9 Mart’ta Satürn balık burcuna geçiyor. Kendinizi ifade etme konusunda yanlış anlaşılmalardan dolayı kardeşlerinizle küçük tartışmalar yaşayabilirsiniz. Gereksiz cesaret gösterilerine kapılmayın. Kişisel çabalarınız sizi motive etse bile, tam olarak beklentilerinizin yanıtını bulamayabilirsiniz. Ani değişen şartlara karşı temkinli olmalısınız. Bir çoğunuz yabancı ülkelere yerleşebilir. Öğrenim görmek için ülke değiştirebilir. 20 Nisan’da güneş tutulması kariyer evinizde olacak. 5 Mayıs’ta ay tutulması değişimler evinizde gerçekleşecek.  14 Ekim’de aile ve yuva evinizde güneş tutulması ve 28 Ekim’de değişimler evinizde tekrar bir ay tutulması gerçekleşiyor. Güçlü kişilerin desteğini üzerinizde hissedecek ve onlarla ilişkilerinizi olumlu tutmayı başaracaksınız. Atılımlarınız ve sosyal çalışmalarınız için yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Finans gezegeninizin size vereceği kozmik destekle para konularında akıllıca davranacaksınız. Yatırımlarınız size kazanç olarak geri gelecektir. Para kaynaklarına kolay bir şekilde ulaşacak, hatta eşinizin veya ortağınızın maddi imkanlarından faydalanacaksınız.

ASLAN

HEDEFLERİNİZİ BELİRLEYİN

Hiç bu kadar iddialı olmamıştınız. 2023 yılına gümbür gümbür giriyorsunuz. Her şeyin zorunu seçeceksiniz. Hiçbir şeyden korkmuyorsunuz. Sağduyu ve sorumluluk duygunuz artıyor. Para sizin için her zaman güç teşkil etmişti ve şimdi daha da önem kazanıyor. Biliyoruz, her şeyin en iyisine layıksınız. Başlattığınız savaşlardan galip çıkmayı hedeflerken, ipi hiç kimselere bırakmak istemiyorsunuz. Yaşamı bir tiyatro sahnesi gibi gören bir aslan için başarısızlık diye bir şey yoktur. Başrolü hiç kimseye kaptırmak istemediğiniz için zor durumlar içerisine gireceksiniz. Kozmik güçlerin sizden yana olduğunu bilmem hatırlatmamıza gerek var mı ? Jüpiter arkadaşlar ve yeni şartlar konusunda size yenilikler sunmaya devam edecek. 17 Mayıs’tan sonra kariyeriniz ön plana çıkıyor. Kozmik şansınız size evrensel mutluluğun kapılarını açmaya devam edecek. Sizin için önemli olan; yüksek bir “Jüpiter” enerjisinden destek aldığınızı unutmamak olmamalıdır. En zor olayların bile birden çözüldüğünü görmek için üstün bir çaba sarf etmenize gerek kalmayacak. Sosyal çevre maddi kazançlarınızı artırma konusunda size yardımcı olacak. Tanışacağınız kişilerin çevreleri sizin için önemli bunu unutmayın. Sosyal statünüzü geliştirecek arkadaşlarla bir arada olurken, sezgilerinizi onlarla birleştireceksiniz. Tutkular, duygular ve ilginç fanteziler ortaya çıkacak. Satürn yapacağınız tüm işleri sağlam bir şekilde ilerlemenizi sağlayacak.

BAŞAK

İSTEKLERİNİZE KAVUŞUYORSUNUZ

Mantık ve duygu karmaşası yaşadığınız için sürekli düzen arayışı içindesiniz. Yaşamınızda gerçek aşkın sadece mantık süzgecinden geçtiğine inanıyorsunuz. İstemeseniz de  ön yargılı olmaktan kendinizi alamazsınız. Birlikte olduğunuz  kişileri mükemmel görmek istediğiniz için de çevrenizi   tenkitlerinizle yaşamından bezdirebilirsiniz. Yüksek standartlarınız zamanla sizi de rahatsız eder. Yeni yılda Neptün ve Satürn sizi kuşatırken, Jüpiter güzel açılarıyla sizi dengeliyor. Kazançlar ve seyahatler sizin için vazgeçilmez olacak. Satürn 9 Mart’ta karşıt evinizde ortalama iki buçuk yıl kalacak. Yılın ilk altı ayı Jüpiter size maddi kazançlar verecek. 17 Mayıs’ta Boğa burcuna geçerek yurt dışı şansınızı artırıyor. İki güneş tutulması finans evinizde diğer iki ay tutulması ise iletişim evinizde gerçekleşecek. Bir çoğunuz yaşadığınız ülkenin dışında şansı yakalayacaksınız. Eski bir sırrınız ortaya çıkabilir. Bilmediğiniz konuları araştıracak ve gerekli tüm enerjinizi kullanacaksınız. İstekleriniz konusunda hırsınızı ve gücünüzü birleştirmek için enerjinizi yoğunlaştırmış durumdasınız. Akıllı ve güçlü kişilerle tanışabilir birlikte mantıklı işler yapabilirsiniz. Gelir kaynaklarınız artıyor. Size gelecek öneriler, bilgi dağarcığınızın artmasına neden olacak ve önünüzü açacak. Fakat gücünüzün sınırlarını fazla abartmamalısınız. İnatçı bir yapı sergileyecek ve fazla sorumluluk yükleneceksiniz.

TERAZİ

ORTAKLIK VE FİNANS HAYATINIZ BAŞARILI

Siz daima aşk deseniz de başarı her zaman önde koşuyor. Geçtiğimiz yıllarda kovada ilerleyen satürnden çok şey öğrendiniz. Aşk ve duygusal konulara hakimsiniz. Risklerden korkmamayı öğrendiniz artık. Bu yıl aşk her yerde karşınıza çıkacak ve sizi yakalamaya çalışacak. Yılın ilk altı ayı Jüpiter sizi evlendirmek istiyor. Bu  güzel duyguyla körebe oynamaya hazır mısınız ? Enerjinize diyecek yok. Kişisel çabalarınız, her anlamda sonuç veriyor. Sosyal ilişkileriniz önem kazanıyor. Yeni kişiler tanıyacak, belki de iş ve arkadaşlığı bir arada yaşayacaksınız. Geçmiş yıllarınızda birçok hayal kırıklığı yaşadınız. Eskiyi unutmak istiyorsunuz. Her şeye rağmen, sizi başarılı bir çalışma temposu bekliyor. Dengelerinizin çok önemli olduğunu biliyor ve dış ilişkilerinizi başarınızı destekleyecek yönde kullanmak istiyorsunuz. Olaylar karşısındaki duygusal yaklaşımlarınız günlük yaşantınızdaki küçük dengeleri bozmayacak şekilde gerçekleşecek ve başaracaksınız. Parasal konulardaki gelişmeler de istediğiniz yönde ilerliyor. Şans ve yükseliş sizden yana. Nisan ve Ekim aylarındaki güneş tutulmaları ilişkilerinizi, Mayıs ve Ekim sonundaki ay tutulmaları ise finans evlerinizi etkileyecek. Çevrenizdeki olayları lehinize kolayca çevireceksiniz. Kariyerinizi grup çalışmaları ile destekleyeceksiniz.

AKREP

İŞ VE ÖZEL HAYATINIZDA BAŞARILAR SİZİ BEKLİYOR

Siz güçlü bir mantığa sahip olmanıza rağmen, bu yıl dengelerinizi korumakta zorlanabilirsiniz. Hırslarınız daima kişisel gelişiminizle yarışacak. Kimin galip geleceğini ilerleyen aylar gösterecek ve her şeyiyle gizemli bir yıl sizi bekliyor. Olağanüstü olaylar ilginiz çekecek. Belki de yıllarca içinizde sakladığınız ve açığa çıkmasını beklediğiniz olayları tetikleyeceksiniz. Kişiliğinizi zorlamadan, yaşam enerjinizi dengeleyip, bazı isteklerinizi sınırlandırmalısınız. İki ay tutulmasından da çok etkileneceksiniz. Aşk duygularınız bu yıl yine çok yoğun. Gözü kara aşklar sizi bekliyor. Değerlerinizin farkındasınız. Kendinizi teslim etmek istemiyor ve karşı tarafa bedel ödetmek istiyorsunuz. 2023 yılı size bir çok şeyi öğretirken, yenilgilerin önemli olmadığını da gösterecek. Ruhsal gelişiminizi her şeyden üstün tutmak isteyebilirsiniz. Zor yıllar geçirdiniz ve gerçekten ödüllenmeyi çoktan hak ettiniz. Verdiğiniz savaşlar sizi yorgun düşürdü fakat asla yılmadınız. Öğrendiniz ve öğrettiniz. Ağladınız ve ağlattınız. Artık uyum istiyorsunuz. Sizinle aynı düşüncelere sahip kişilerle iş birliği yapmanız mümkün. Yaşamınıza kendi damganız vuracaksınız. Derin bir sorgulama içindesiniz. Realiteniz yükseliyor. Daha çok çalışıp, daha çok kazanacaksınız. Çevrenizle ilgili büyük projelerinizi gerçekleştirmek için elinizde müthiş bir kozmik enerji var. Planlarınızı değiştirmek yerine, evrenin size sunacağı değişimden ne kadar yararlanacağınızı keşfedin ve fırsatları lehinize çevirmeye bakın. İyi pozisyondaki dostlarınızın yardımlarını görecek, beklemediğiniz bir şekilde ortaya çıkan özel kişilerden destek alırken, aynı enerjiye ve görüşe sahip olduğunuz kişilerle ortak çalışmalar içinde olacaksınız. Yalnızlık duygusuyla başa çıkmayı artık çok iyi biliyorsunuz. Entelektüel yönlerinizi ortaya çıkaracak aktivitelerde, aynı mesleğe sahip olduğunuz kişilerle aranızda duygusal bir çekim oluşabilir.

YAY

AŞK VE SOSYAL HAYATINIZ MÜKEMMEL

Sevgili yaylar dışa dönük ve özgürlüğünüze düşkünsünüz. Uzun süreli hedefler seçer ve bunları gerçekleştirmek için uğraşırsınız. Cesur, çapkındır ve sıcakkanlı kişilersiniz. Aynı zamanda özgürlük ve sezgi insanısınız. Geçmiş yıllarda uzun savaş yılları geçirdiniz. Plüton yaşantınızı alt üst etti ve yaşadığınız depremlerden sağ çıkmayı başardınız. Bünyeniz gittikçe güçleniyor. 2023 yılının ilk altı ayı, Jüpiter şansının verdiği desteklerde, küçük molalar vermeyi de ihmal etmeden aşk hayatınız canlanıyor.  Eski değer yargılarınızın sizi üzmesine izin vermemelisiniz. Yaşam hırslarınıza artık gem vurmayı biliyorsunuz. Olgunlaştınız ve öğretici oldunuz. Artık, yaşamınızda yeni savaşlardan kaçınmalısınız. Bırakın her şey inceldiği yerden kopsun. Yaşantınızda renkli çevrelere yer vereceksiniz. Eski değer yargılarınızın sizi üzmesine izin vermemelisiniz. Arınmış bir 2023 yılı sizi bekliyor. Kararlı ve istikrarlı olacaksınız.

OĞLAK

ÇEVRESEL KOŞULLARINIZ YENİLENİYOR

Geçen yıl bireysel davranışlar içindeydiniz. Paylaşım duygularınızın yoğun olduğu bir 2023  yılı, ailesel olgularınızı ön plana çıkarırken, sosyal yaşamda da yerinizi almanıza yardım edecek. Aşk ilişkilerinizle ilgili yeni başlangıçlar söz konusu. Sizi bekleyen denge savaşları gündeme gelecek. Aşk ve işin bir arada olacağı bazı ikilemlerin sizi yıpratmasına izin vermemelisiniz. Ruhsal gelişiminizi her şeyden üstün tutmak isteyebilirsiniz. Sizinle aynı düşüncelere sahip kişilerle iş birliği yapmanız mümkün. Bu yıl sizin için olağanüstü fırsatlarla dolu bir yıl olacak. 2023 yılının size sunacağı evrensel tekliflere hayır demeniz mümkün olmayacaktır. Finansal konularda hayalleriniz gerçekleştirmeniz mümkün. Varlıklı olacağınız bir yıla giriyorsunuz. Dost çevreniz daha kaliteli ve elit kimselerden oluşurken, eski dostlarınızı da, testten geçireceksiniz.  Yaşamınıza kendi damganız vuracaksınız. Geçen yıl sahip olduğunuz agresif tavırlarınız; bu yıl yerini, sosyal yaşam içinde saygın bir yer edinebilmek için kararlı çabalara bırakıyor. Sessiz ve derinden gitmeyi tercih ediyor ve adımlarınızı akıllıca atıyorsunuz.

KOVA

BAŞARINIZ VE AİLENİZ BİR ARADA

İletişim kuramadığınız kişilere soğuk davranmaktan vazgeçmelisiniz. Bastırdığınız duygularınızı özgür bıraktığınız zaman çok daha sevimli ve çekici olacağınızı bilmelisiniz. Sizin gibi soğuk bir kişinin asla aşık olamayacağını düşünmelerine neden oluyorsunuz. Sizi fark etmemek imkansız gibi bir şey. Çekim gücünüz çok yüksektir. Siz bir özgürlük insanısınız. Kural tanımayan farklı bir yapınız var. Geçmiş yıllarda hiç kimseye ödün vermeden yaşadınız. Çok kereler ciddi ilişkilerin eşiğinden dönerken, arkanızda gözü yaşlı sevgililer bıraktınız. Belki de en büyük acıları siz yaşadınız ve çevrenize belli etmediniz. Çünkü gururunuzu her şeyin üstünde tuttunuz. 2023 yılında  daha sabit ilişkilerin özlemini duyacaksınız. Gerçek aşkların kıyısına gelecek ve karar verme zorlukları yaşayacaksınız. Evlilikler gündeme gelecektir. Hiç evlenmek istemeyen aşırı uçlarda olan kovalar için bile ciddi ilişkiler devri başlıyor. Kariyer ve güç savaşlarına eklenecek olan aşk savaşları da belirginlik kazanacak unutmayın. Bu yıl değer yargılarınızı gözden geçirip, kendinizi yeniden yapılandıracaksınız. İnatçı tavırlarınız kişiliğinizi olumsuz etkileyebilir. Yapacağınız tek şey; sabrınızı ön plana çıkartmak olmalıdır. Huzursuzluğunuzu yenmelisiniz.

BALIK

MANTIK VE DUYGUSALLIK BİR ARADA

Geçtiğimiz yıllarda bazı değişimler yaşadınız ve kendinizi ispat etme savaşına girdiniz. Ani ve uçuk fikirler arasında bocalayıp durdunuz. 2023 yılında , Satürn, Jüpiter ve Neptün artık başarı vermeye hazırlanıyor. Derin sorgulamalar sonucunda kendinizi daha iyi anlayacaksınız. Alışkanlıklarınızı yaşamın bütünlüğünü bozmadan katı bir şekilde değerlendirmeyi öğreniyor, düzen içinde yerinizi almaya hazırlanıyorsunuz. Uzak yollarla ilgili şanslar sizden yana. Yılın ilk yarısında parasal konularda çok başarılı olacaksınız. İkinci yarısında iletişim evinizde çok enerjik olacaksınız. Yatırım konusunda, partnerinizin ve güçlü işbirliği yaptığınız kişilerin düşüncelerinden olumlu bir şekilde etkileneceksiniz. Onların hatırı sayılır yardımlarını alacaksınız. Severek yaptığınız işler başarıyı getirirken, para kazanma konusunda da şanslı olacaksınız. Beklemediğiniz maceralar aniden kapınızı çalarken, bu ilişkilerin saman alevi gibi bitmesini de, engelleyemeyeceksiniz. Satürn iki buçuk yıl kişisel evinizde kalacak. Her şeye rağmen manevi gelişiminizi ön plana çıkaracak 2023 yılı sınavların başlangıcı ve yükseliş olarak kabul edebilirsiniz. Yaşam size  çok şey kazandıracak unutmayın.

More from Deniz Çakmakçı
Bipolar Olma İhtimaliniz Nedir?
Bazen kendinizi değersiz, aşırı halsiz, keyifsiz; bazen aşırı özgüvenli, enerjik, coşkulu hissediyor,...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir