2021 SEZONUNUN SANDALET TRENDLERİ

Yaz kapıda! Havaların ısınmasıyla beraber yeni normal hayatımıza yavaş yavaş geri dönüş sağlamaya başlarken, bu sezonun birbirinden şık sandalet modellerini sizin için seçtik…

Yazar: Gizem Şakar

Kitten-Heel Terlikler 

Hem rahatlık hem de şıklık sunan bu sandaletler sezonun hit parçalarından. Terlik şeklinde olan  arkası bantlı sandaletlerin topuk boyu 1,5 ila 3 santim. 1950’li yıllarda stil ikonu Audrey Hepburn tarafından “Sabrina”, “Tiffany’de Kahvaltı” ve “Komik Yüz” gibi filmlerde bir trend haline gelmiş ve günümüzde  tekrardan Michelle Obama ile moda olmuştur. İsmi “ kedi topuklu terlik  “ ( Kitten Heels)   olarak da geçmektedir. Eğer minyon bir görüntünüz var ise bu terlikleri  elbiseler, etekler ve pantolonların  uzunluğuna göre kombin yapmalısınız. Birbirinden farklı renk seçenekleri ile bu yaz karşımıza çıkan bu sandaletler topuklu ayakkabılar olmazsa olmazım diyenler için ideal bir seçenek. 

Balıkçı Terlikler

Rahatına düşkün olanlar ve topuklularla yürümekte zorlananlar balıkçı terlikler bu  sezon kurtarıcınız oluyor. Önü kapalı ve şerit kesim modelleri ile rahatlığı ön planda tutarken , aynı zamanda her kombininizde sokak stilinize uyum sağlıyor. 

İnce Bantlı Sandaletler

Bottega Venata – İnce Bantlı

Doksanlı yıllardan beri sokak modasında yer alan ince bantlı topuklu sandaletler, 2021 İlkbahar/Yaz sezonunun da gözde parçalarından.  Bu sandaletler renk renk ve çeşit çeşit modelleriyle ayaklarınızı süslerken, ince bantlı detaylarla da  minimal bir görünüm kazandırıyor. Sadece gündüz davetleri için değil, gece bir yere giderkende bu sandaletleri tercih edebilirsiniz. 

Balerin

Ballerin Beymen Collection

Seksenli yıllarda moda olmuş ve bu yaz sezonunda da çokça karşımıza çıkan trendlerden biri de babet şekline benzeyen balerin sandaletler. Babetler her vücut tipi için uygun ayakkabı türlerinden biri. Bu yüzden günümüzde kadınlar tarafından günlük hayatta hem rahat oluşu, hem de hafif oluşları nedeniyle en çok tercih edilen ayakkabı modelleri arasında yer alıyor.  Özellikle jean pantolonlarla birlikte kombin edilen balerin babetler , stilinize modern bir hava katıyor. Rahatınızı düşünüyorsanız ama rahat olurken de şıklıktan ödün vermem diyorsanız büzgü detaylı bu babetler ile cool  bir görünüm sağlayabilirsiniz.   

Takunya 

Zara – Takunya

70’li yıllarda çiçek çocukların ruhunu sokak stiline yansıtan takunyalar bu sezon trendlere tekrar geri dönüyor. 2021 İlkbahar/ Yaz moda haftalarında Hermes, Chanel,  Bottega Veneta, Chloé gibi markaların defilelerinde karşımıza çıkan bu terlikler, her zaman kullanılabilirliği olan , modası hiç geçmeyen modeller arasında yer alıyor. Birçok ünlü ismin de tercih ettiği özellikle de Sarah Jessica Parker’ın  Sex and the City filminin bir sahnesinde topuklu ayakkabılarla değil de tahta takunyalar giymesi bu terliklerin sokak stilinde bir trend olmasını sağlamıştır. Hem  şık hemde feminen bir görüntü sunmak,  standart kalıpları yıkmak isterseniz  birbirinden farklı modelleri ile takunyalar bu sezon tam da size göre. 

Written By
More from Beril Yilmaz
NORTH FACE ÇILGINLIĞI
Pandemi ile birlikte daha spor rahat kıyafetler tercih ettiğimiz bir gerçek. Bu...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir