2021 EV MODASINDA BİZİ NELER BEKLİYOR?

YAZAR: TÜLİN KERMEN

Pandemi dolayısıyla “giyim alışverişini” pas geçtik, ev alışverişine sardık ! Dolayısıyla  dekorasyon yükselen trend. Evde geçen zoraki zamanlar hepimizi  bir dekoratöre, boyacıya, marangoza çevirdi, peki 2021’de ev modasında neler bekliyor bizi?

  1. Duvarlarda koyu renk IN olmaya devam ediyor. Eviniz küçükte olsa büyükte olsa mekan ışık alsa da almasa da uygulayabilirsiniz. İster  tek duvara, hatta tavana veya bordür olarak da kullanabilirsiniz..

Tahmin edersiniz ki  tek renk beyaz ve türevleri şampanya kırık beyaz vs tek kelimeyle OUT…

  1. Duvarlara çıtalarla değişik görünüm katmak IN. Özellikle duvar renginde  asimetrik paneller olarak uygulananı çok in.  Odanızda  bir odak noktası yaratmak için de çok doğru bir seçim. Klasik tarzda duvarı çerçevelemek ise OUT.
Bir öneri:  İnce straforlarla kendinizde bu görüntüyü uygulayabilirsiniz.
  1. Eskilerin deyimiyle lambri (duvar kaplaması) modası geri döndü, IN oldu! Özellikle tavana ve duvara uygulananlar. Mekana sıcaklık katmanın en değişmez yolu olduğunu söyleyebilirim. OUT olan ise tavana tavan muamelesi yapıp boş bırakmak.
  1. “Mutfaklara nostalji geldi hanımmm!!!”. Nostalji bakır aksesuarlarla geri döndü ve dolayısıyla IN oldu. Bizim bildiğimiz maraş işi tavalar yetmez, çatal, bıçak, kaşık kavanoz,ekmeklik, mug, tencereniz olsun bakır olsun durumu. Çok pahallı çok sağlıklı çok da dayanıklı olduğunuda söylemeliyim. OUT olanlar ise teflon teflon teflon, çızzz. 
  1. Mekanı bölen pervazların,  cam çerçevelerinin ark formda olması IN. Bu aslında ortama hem otantiklik hem de samimi bir sıcaklık katar. Ancak klasik tarzınız varsa yapmamaya bakın, uyuşmaz. Arklar, modern, minimalist eşyalara uygulanabilir. Peki ne mi OUT; klasik köşeli pervazlar 
  1. Camlarda bir diğer moda ise ; vitray. Güneş ışığını değişik renklerde eve yansıtacak geometrik vitraylar inanılmaz IN.  
  1. Led en popüler lokal ışıklandırma enstrümanı ve şu sıralar çok IN. Özellikle mutfak dolapların altlarına, kütüphane  altlarına yani hiç beklenmeyen, karanlıkta kalan yerlere konduğunda inanılmaz bir etkisi oluyor. OUT olan ise klasik tavandan aydınlatma.
  1. Rattan, bambudan yapılmış mobilyalar kışlık, yazlık fark etmeksizin IN. Çok yazlık görünüyor derseniz kışlık kadife yastıklar ve minderlerle mevsime uygun hale sokabilirsiniz.
  1. Bitkiden duvarlar IN. Son 10 senenin modası artık vazgeçilmez bir trend oldu. Böylelikle bahçesi olmayanlar, evin bir duvarında canlı yeşillik yaratarak doğayı evinize taşıyabiliyorsunuz. OUT olan ise klasik saksı çiçekleri.

Written By
More from Tulin Kermen
2022 -2023 KIŞININ “IN/OUT” PARÇALARI
Spor-lüks kavramına alışmazsak olmayacak… Spor lüks ne mi diyorsunuz? Lüks markaların spor...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir