NEDİR BU AHA’LAR? NE İŞE YARARLAR?

Donuk, mat, lekeli, biri bitip diğeri başlayan sivilcelerle dolu ve  burun üzerinde siyah nokataların Latin dansı yaptığı bir cilt mi? Sizi anlıyorum, dert etmeyin!

oz-aha-2.bolum

11 yaşından beri akneler cildimde cirit atıyor.  Bu konuda yıllardır birçok dermatoloğun kapısını çaldım ve hepsi ağız birliği yapmış gibi aynı şeyi söylediler: “iyi cilt=temiz cilt”.  Eksfoliyasyon, yani cildin dip köşe temizliği, cildi ölü hücrelerden arındırma işlemi, bu bahsettikleri temiz cilde sahip olmak için en gerekli bir adımlardan biriydi. Ve denediğim pek çok ürün arasında büyük ara farkla öne çıkan bileşenler hep AHA’lar oldu.

Kimdir bu Aha ve ne işe yarar?
aha-ve-onun-ozeli-1.bolum

-Kod adı AHA olmakla birlikte (ALFA HİDROKSi ASİTLER) , meyve asitleri olarak da bilinirler.  Glikolik asit, laktik asit, malik asit, sitrik asit ve tartarik asitten oluşurlar.

– Ciltte zımpara hissi yaratmadan, cildi tahriş etmeden ölü derilerin arasını yumuşatırlar ve ciltte derinlemesine temizlik sağlarlar.

-Kalınlaşmış ve güneş hasarlı cildin altından ışıltılı, pürüzsüz ve canlı yeni bir cilt görünümü ortaya çıkarırlar.

-Kolajen sentezini ve cildin nem tutma becerisini artırırlar. Unutmayın ki kolajen ve nem seviyeniz ne kadar yüksekse cildiniz de o kadar pürüzsüz sıkı ve dolgun görünür.

-UV ışınlar nedeniyle hasar gören ciltte,  tümör oluşumunu da önlüyorlar.

– AHA’lar doğada bulunuyorlar. Örnek olarak; glikolik asit; şeker kamışında, ananasta, sitrik asit; limonda, tartarik asit; üzümde, laktik asit de çarkıfelek meyvasında bulunuyor.

Anlyacağınız gibi cilt bakımında adeta bir süper kahraman olan bu AHA’ların bir zayıf noktası var ki o da PH değerleri.

AHA’lar PH 3-4 arasında gücünü en iyi gösterirler. Alacağınız ürünün PH kağıdı ile test ederek alışveriş yapamayacağımız için, burada cildimizin bizi yönlendirmesine güvenmemiz gerekiyor. Çünkü cildimize AHA nüfuz ettiğinde bunu karıncalanma, iğne batması olarak hissederiz ve ürünün iyi iş çıkardığını buradan anlarız.

Peki ya AHA’yı çok kaçırırsak?

İşte AHA’lar hakkında belki de en çok dikkat etmek gereken nokta:  %10’un üzeri AHA konsantrasyonları cilt için fazla gelebiliyor. Bu da ciltte ödem&şişlik olarak kendini gösteriyor. Tabi bu durum ilk başta çok cazip gibi gelebilir zira bu oranda bir soyma işlemi cildi çok pürüzsüz yapar. Ola ki bu  maceraya devam ederseniz, tahriş ve kızarıklık ile karşılaşmak kaçınılmazdır, bir bakmışsınız kaş yapayım derken göz çıkarmışsınız.

 

More from g_yayinda_g_yayinda
KOZMETİKLERİN DE SON KULLANMA TARİHİ VAR
Kimyagerimiz Tuğçe Şabaz, kozmetiklerin son kullanma tarihlerine dikkat çekiyor. Biz de ona...
Read More
Join the Conversation

1 Comment

  1. says: Gokalp

    Merhaba bu aha isimli ilac cilde temas ettiginde cok aci duyarmiyiz ve bu ilaci kukllanma ve cilde uygulama nasil yapilir ?
    Tesekkur ederim

Leave a comment
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir