EVDE BULUNSUN EPSOM TUZU
Ilık bir banyodan daha rahatlatıcı bir şey yoktur… Vücuda enerji veren, rahatlatan, kas ağrısını ve gerginliğini azaltan sıcak bir detoks banyosu dışında. Günümüzde kullanımı popülerleşen epsom tuzlarının vücudumuza birçok fayda sağladığını biliyor musunuz?
Editör: Gizem Şakar
Epsom Tuzu Nedir?
17. yüzyılda İngiltere’de Londra yakınlarındaki Epsom kasabasında bulunduğu için epsom tuzu olarak isimlendirilmiştir. Görünümü kaya tuzu gibi sofra tuzuna benzer fakat kaya tuzundan farkı içinde sodyum yerine magnezyum olmasıdır.
Acımsı ve tatsız bir tadı olduğu için halk arasında acı tuz olarak da bilinir. Epsom tuzu sağlıktan güzelliğe bir çok alanda kullanılmaktadır.
Nasıl Kullanılır?
Bu tuz bir çeşit banyo tuzu olarak da bilinir. İçerisinde bulunan magnezyum sülfat, deri tarafından emildiği için daha çok banyo yaparak vücudumuz bu tuzdan faydalanma imkanı bulur
Detoks Banyosu Nasıl Yapılır?
1- Ilık su içeren standart boyutlu bir küvet içine 2 fincan epsom tuzu dökün. 102°F’den (Su 38,6 ila 38,8°C’den fazla olmamalıdır.)
2 Tuzun suda çözünmesini ve karışmasını bekleyin.
3- Biraz rahatlamak ve kişisel zamanın tadını çıkarmak için en az 20 dakika suyun içinde kalın.
4- Vücudunuzdaki su dengesini korumak ve detoksifikasyonu artırmak için banyodan önce, banyo sırasında ve sonrasında bol bol su tüketin.
Öneri : Banyonuza hoş koku katmak ve daha da sakinleşip rahatlamak için lavanta, nane veya çay ağacı gibi uçucu yağlar ekleyebilirsiniz.
Peki Ya Faydaları Neler?
Kuru cildi yumuşatır.
Vücudun seretonin hormonu salgılamasını kolaylaştıran epsom tuzu, stres, endişe ve depresyonu hafifletmeye yardımcı olur.
Kasları gevşetir.
Bedenin enerji ihtiyacını düzenler.
Saçları besler güçlendirir.
Ayak sağlığına iyi gelir.
Vücudunuzdaki toksik maddelerin dışarı atılmasında ve hücre yenilemenizi hızlandırma da önemli bir etkiye sahiptir
Omuz, boyun, sırt ve baş ağrılarını geçirmeye yardımcı olur. Örneğin, epsom tuzunda bulunan magnezyum, başın etrafını çevreleyen kasları gevşeterek baş ağrısı veya migrene de iyi gelir.
Kimler İçin Önerilmiyor
Şiddetli cilt iltihabı,
Cilt enfeksiyonları.
Açık yaraları
Şiddetli yanıkları olanlara epsom tuzu banyosu önerilmez.