2024 Aprés-Ski Trendleri

Her ne kadar yaz insanı olduğumu söylesem de konu kış tatillerine geldiğinde heyecanıma yenik düşünüyorum. Kayak yapmaktan da keyif alıyorum, öğleden sonra zirvede sıcak bir içecek ve fondü keyfini de seviyorum. Hava kararınca ay ışığının kar kristallerini parlatmasını, şöminedeki odun ateşinin çıtırtısına eşlik eden rüzgarın ıslığını dinlemeyi, o sırada üzerimize aldığımız pançolarımıza daha sıkı sarılıp gün içinde yaşadığımız trajikomik hikayeleri konuşmayı, kar tatilleriyle ilgili aklınıza gelebilecek her şeyi seviyorum. Bir tek ne zaman strese giriyorum biliyor musunuz? Rüyada gibi geçecek birkaç gün için bavul hazırlarken. Bilirsiniz kar sporları denince çok fazla malzeme geliyor insanın aklına. Yaptığımız spora uygun kıyafetler, ekipmanlar ve onların yedeği birkaç parça eşya daha. Konu böyle olunca kayak sonrası bavulumuzda pek bir yer kalmıyor aslında. İşte tam da bu durumu kontrol altına almak için hem sezonun trendlerine bakacağız, hem de kayak öncesi ve sonrası kombinlerimizi birlikte hazırlayacağız.

Kürkler listenin başında

Kış tatili bavulunuza ilk alacağınız parçalardan biri şüphesiz suni kürkler olmalı. Stil ve sıcaklığın muhteşem dengesiyle, tarzınıza yakışır bir kürkün sizinle tatile gelmesine izin verin. Sezonun trendleri kısa bordo kürkler ve uzun kahve tonlarındaki kürkler.

Ugg botları görmeyeniniz kaldı mı?

Geçtiğimiz yıl Bella Hadid’in hatırlatmasıyla yeniden hayatımıza giren Ugg botlar sunduğu konforla bir kez daha gönülleri fethetti. Klasik versiyonunu da çok sevmiştik ama bu sefer kalın tabanı ve pelüş üst detaylı versiyonlarıyla oyuna daha da iddialı girdi. Şehir hayatında bile sıcaklıkla birlikte sunduğu rahatlığa hayran kalmışken, dağa giderken yanımıza almasak  olmazdı. Tüm kombinlerinize ayak uydurabilecek güzellikteki Ugg botları yanınıza aldığınıza asla pişman olmayacaksınız.

Peluş detaylı hırkalar

Podyumlarda görmeye alışık olduğumuz hırkalar bu sezon biraz hacim kazandı. Boyun ve kol kısımlarına eklenen peluşlarla şık bir hal alan hırkaların en doğru kullanımı için, doğru yerdesiniz. Şöminen başında ve sizi sımsıkı saran siyah termal bir taytla hem cool hem de şık olmayı başarıyorsunuz.

Oversize kazak ve uzun renkli atkılara şans verin

Dağda kıyafetlerinizden en büyük beklentiniz kaşmir yumuşaklığı ve yün sıcaklığı olmalı. Bu ikisini vadeden herhangi bir parçaya orada çok ihtiyacınız olacak. Konuyu trendlere getirecek olursak da sezonunun gözde rengi şeftali tüyünü ve buz mavi kazakları önerebilirim, tabii bir beden büyük olması şartıyla. Çünkü kar tatili demek rahatlık demek. Yeni bir kaşmir kazağa ihtiyacınız yok ve gardırobunuzdakileri değerlendirmek istiyorsanız da size en uzun ve renkli bir atkınızı bavulunuza atmanızı öneririm. Böylece gardırobunuzdaki parçalarla da trendleri yakalamak mümkün olacaktır. Bu arada söylememe gerek yok sanırım ama bu kış ekstra uzun, renkli ve üzerinde dev harfler taşıyan atkılar trendlerin başında geliyor.

Balaklavayı duydunuz mu?

Duydunuz elbette. Uzun zamandır hayatımızda olan kar maskelerini, bir süredir gerçek adıyla görüyoruz. İsmini Kırım’daki Balıklava şehrinden alan, baş, boyun ve kulak bölgesini sıcak tutan tek parça bereler farklı versiyonlarıyla gardıroplarımızda yerini almaya başladı. Açık konuşmak gerekirse geçtiğimiz yıla kadar ben de çok alışamamıştım ama şimdilerde öyle tatlı versiyonları yapıldı ki, hemen bir tane edinmek isteyeceksiniz.

Triko takımlar olmadan asla

Kışa yatırım diye baktığımız triko takımlarınızın keyfini çıkarma vakti geldi. Bordo, beyaz, ve camel tonlarındaki trikolar sizi zirvede bir adım öne taşıyacaklar arasında geliyor. Ben de seviyorum ama bir türlü kendime yakıştıramıyorum diyorsanız da, trikolar püf noktasını yakalayamamış olabilirsiniz. Bir beden büyük almalısınız. Özellikle alt kategorisinde üzerinize oturan bir triko sizi mutlu etmeyecek olduğunuzdan kilolu gösterecektir.

Güneş gözlükleri unutulmamalı

Güneş gözlükleri için Yaz’ı bekleyenlerdesiniz, modanın birinci dersini kaçırmışsınız demektir. Ders 1: Güneş gözlüklerinin sezonu yoktur ve onlar stilinizin ruh halini yükseltirler. Ufukta parlak ve güneşli bir hava olmasa da, dağın yamacından gözlerinizi alan güneş ışınları ile sizi büyüleyen uçsuz bucaksın beyaz manzara gün içerisinde gözlerinizi rahatsız edecektir. Bu yüzden zirveye çıktığınızda aklınıza ilk gelen şey bavulunuza hangi güneş gözlüksüzü koyduğunuz olacaktır. Özellikle büyük olanları tercih etmeniz gözlerinizi beyazlığın etkisinden koruyacaktır.

Detaylara indiğimizde çok daha fazla parçadan bahsedebiliriz belki ama, kayak ekipmanlarından sonra bavulunuzda yer açmaya çalışacağınızı düşünürsek bu kadarı yeterli olacaktır. Trendlere göz gezdirdikten sonra hemen alış verişe çıkmak yerine, önce gardırobunuza bakmanızı öneririm. Çünkü biliyoruz ki bu sizin ilk kışınız değil!

Written By
More from Buse Turan
Giysileriniz De Toksik Olabilir
Düzenli beslenmek, spor yapmak, uyku düzeni ve bol su tüketimi bildiğimiz sağlıklı...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir