2020 YILINDA EVRENDE NELER OLUYOR?

Son yüz yılda değişim birden gelmedi. Evrenin acelesi olmadığını yaşadıkça göreceğiz. 2008 yılından beri  gezegenler,  bir çok değişimi de beraberinde getirdi. Dünya üzerinde bir çok kıpırdanmalar yaşandı. Fakat eski yıllara göre çok zorlayıcı değildi.

Yaşam çerçevesini, değişim ve ilerleme olarak düşünürsek yaşadığımız hiçbir şeyi olumsuzluk olarak değerlendirmemeliyiz. Büyük transitler daima yeni başlangıçları getirtirler. 2008- 2010 Yıllar zor yıllardı. Geçmiş yıllara baktığımız zaman bir çok değişim uzun ve zorlu planetlerin zıt açıları dönemlerinde olmuştur. Gezegenler büyük çatışma ve kendi aralarında cenk yapmışlardır. Tabii ki insanlık tarihi bu değişimden olumsuzluklar yaşayarak payını almıştır.

Evrende her şey, kendi içinde bir gelişi güzellikle dengesini bulmaya doğru gider.  Bugün ülkemizin ve dünya haritasının konumlarına baktığımız zaman, her şeyin şekil değiştirdiğiniz görüyoruz. Bize ürküten ve korkutan şeylerin aslında evrenin istediği değişim olduğunu zaman içinde anlayacağız.

“Mutlak Doğru’nun olmadığı” ndan yola çıkarsak, tüm değişimleri bir hoşgörü içinde görmek mümkün olacaktır.

2020 YILININ TÜRKİYE VE DÜNYA ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

2020 Yılı Astrolojik açıdan bir çok değişimi de birlikte getiriyor. Bu değişimden Dünyamız ve Türkiye’de doğal olarak payını alıyor.

Toplumları ve olayları etkileyen Uranüs, 7 Mart 2019 yılında Boğa burcuna geçti. Satürn ve Plüton Oğlak burcunda ilerliyor ve 3 Aralıkta Jüpiter Oğlak burcunda ortalama bir yıllık yolculuğuna başladı. Uranüs, yaşamda beklenmeyen deneyler getirirken, aynı zamanda kişinin özgürlüğünü ve bağımsızlığını simgeler. Deha yaratıcılık, patlamalar, devrim ve yeni ufuklar gezegenidir. Önceden tasarlanmayan yeni bir düzenin habercisi olduğu için, kendisine uymayan kuralları yıkar, yok eder. İnsanlık değişime ayak uydurmalı ve eski kalıplardan sıyrılmayı bilmelidir.

2020 Yılında bir çok yönden dünyamızı değişim bekliyor. Sanat patlamaları ve duygularda devrim görülüyor. Sanatsal olaylarda eskiye özlem başlayacak ve nostaljik olaylar yeniden gündeme gelecek.  Bilinçaltı duyguları daha yoğunlaşarak, düşlerin gerçeğe dönüşmesini sağlayacak. Uranüs hiçbir şeyi bedelsiz sunmayacağı için değişimler sancılı olabilir. Dünyada sezgisel çatışmalar görülebilir. Düşlenen olaylar, derinlerden çıkarılıp, yaşama geçirilebilir. Üstün yeteneklerin kendi alanlarında güç savaşı verecekleri bir yıl bekliyor.

Güçlü duygusallıkların ve skandalların yaşanacağı bir yıl olacak. İnsanlığı zorlu rekabet bekliyor. Dünyayı saran hukuksal davalar olabilir. Bireysel egolar yüzünden toplumsal yaralar çığ gibi büyüyebilir. Aşırı yağmurlar ve sel baskınları olacakken, tanımlanamayan  ve şu an hali hazırda yaşadığımız virüs salgını dünyamızı tehdit ediyor. İnsanlığın özverili bir çalışma bütünlüğü içine girmesi gerekiyor.

2020 YILINDA  TÜRKİYE:

Türkiye haritasının kuruluş tarihini 29 Ekim 1923 yılı  akşam saatleri 20.25 olarak kabul ediyoruz.

Öz Burcu: AKREP

Yükselen Burcu: YENGEÇ

Ay Burcu: İKİZLER.

Duygularıyla yaşayan bir ülke olduğumuz için sorunlarımızı duygusal yönden ele alıyor ve kaybediyoruz. Birinci evimizde ilerleyen Satürn, Jüpiter, ve Plüton tarihsel bir değişim getiriyor.   Bireysel arzularla gerçekler arasında iyi bir uyum gerektirdiğini işaret ediyor. Uranüs bizi uyarıyor. Duygu patlamalarının zararlı olacağı durumlardan kaçmalıyız.

2020 yılında fikir ayrılıkları ve düşünce değişimleri yaşanırken bazı ilişkilerde sağlam temeller oluşacak. Bazı menfaat dostlukları ön plana çıkacak. İnsanlar başlangıçları ve bitişleri yaşarken, bazı değerler önemli olacak. Sanatla ilgili yeni kişiler ve yeni patlamalar söz konusu.

Türkiye iyi niyetli yaklaşımlar içine girerek, bazı dış ilişkileriyle ilgili sorunlara yumuşak bir yaklaşım getirecek. Cumhurbaşkanımız Tayip Erdoğan birçok şaşırtıcı kararlar alarak, kendi kişiliğinde de değişimler yaşayacak. Oldukça dikkatli olması gerekiyor.

23 Martta Satürn 29 Hazirana kadar Kova burcunda ilerleyecek.  Kişisel deneyimlere hazırlıklı olmalıyız. 5 mayısta Kuzey ay düğümü Türkiye’nin ay burcunun üzerine geliyor. Mayıs’da sorumluluklarımız bizi bekliyor. Yavaşlamak için iyi bir zaman. 

Sosyal ilişkilerimizde olumlu gelişmeler ve patlamalar söz konusu. Yaz ayları yoğun geçecek. Dış ülkelerle ilişkilerimiz yeni bir boyut kazanırken, yanlış anlaşılmalar olabilir. Beklenmeyen gelişmelerle gündeme gelecek olan Türkiye diğer dünya ülkeleri içinde farklı bir konuma gelecek. 2020 Sonbahar ayları Türkiye için ilginç bir dönem. Başarıya daha yakın bir performans sergilerken, bu geçici rahatlama dönemine fazla aldanmamak gerekiyor.

Kasım ayında dünyanın gözü Türkiye’nin üzerinde olacak. Dünya için son derece cazip bir konuma gelmesi, bir çok ülkenin hedefi haline gelebilir, Dış ülkeler üzerinde iyi bir politika izlemesi gerekmektedir. Yılın son ayında Jüpiter Kova burcuna geçerek,  bir çok olayı beraberinde getirirken, yollar önem kazanacak ve dış ülkelerle olan bağlantılarımızda ince ayrıntılar gündeme gelecek.  Olumlu ve olumsuzluklar bir arada yaşanacak.                   

 

More from Gözde Atakoğlu
TÜKENMİŞLİĞE KARŞI ETKİLİ 10 BESİN
Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman “Pandemi döneminde...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir