SAÇ DERİSİ İÇİN GUA SHA KULLANMA REHBERİ

Asyalı kadınların pürüzsüz ciltlerinin sırrı olan Gua Sha taşı, Antik çağdan günümüze kadar gelen bir masaj taşıdır. Peki Gua Sha taşının faydaları nelerdir ve nasıl kullanılır? Sizler için derledik. 

Yazar: Gizem Şakar

Gua Sha Taşı Nedir?

Çin’de  özel çorba kaşıklarıyla ardından hayvan kemikleri ve boynuzlarıyla uygulanıyordu. Daha sonra, çoğunlukla, pembe kuarz taşıyla uygulanmaya başlandı. Sadece yüze değil tüm vücutta  uygulanan bu teknik günümüzde daha çok  masaj özelliği ile  öne çıkmış durumda. Genellikle üç doğal taş ile hazırlanan gua sha yeşim, pembe kuvars ve ametist ile yapılıyor.

Yararları

Cilt ve dokularda kan dolaşımını sağlar.

Migren ve TMJ (Temporomandibular Eklem Bozukluğu) tedavi eder.

Kasları gevşetir. 

Kan akışını düzenlerken dolaşımı hızlandırır. Boyun üzerindeki sarkmaları önlemeye yardımcı olur. 

Çöz çevresi morluklarını geçirir.

Kırışıklıkları azaltır veya yok eder.

Cildi sıkılaştırır sarkmaları düzeltir.

  Saç Derisi İçin Faydaları Neler? 

Gua sha’nın vücut için başlıca faydalarından biri kan akışını düzenlemesidir. Çin tıbbında saç sağlığının doğrudan kan sağlığı ile ilişkili olduğuna inanılır. “Araştırmalar, gua sha’nın derinin altındaki yumuşak ve bağ dokularında dolaşımda çarpıcı bir  kan artışına neden olduğunu göstermiştir.”  

Nasıl Kullanılır?

Kendinize evde bir gua sha saç derisi tedavisi uygulamak için bir yüz gua sha masaj aletinizin olması yeterli. Kalın veya uzun saçlı olanlar, kafa derisine daha iyi ulaşmak için bir gua sha tarağından  da yararlanabilir. 

Yapmanız gereken; 

Kullanmadan önce önce bir yağ veya serum ile  saç derisini tahriş olmasını önleyin.

Başınızın orta çizgisinden başlayarak,kulağa doğru yana doğru hareket edin ve ardından aynı tedaviyi karşı tarafa için de uygulayın.Bu rahatlatıcı saç derisi tedavisi kesinlikle  saç derisini onaracak ve saçlarınızın uzamasına yardımcı olacaktır.

İpucu; 

Baş ağrısı ve migren şikayetiniz var ise , basit bir kafa derisi ve alın masajıyla rahatlamanız da mümkün. Gua sha masajı migren tedavilerinin yerini almaz, ancak geçmesine yardımcı olur.

Written By
More from Beril Yilmaz
KORONA VİRÜSÜ HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR!
Koronavirüste şu ana kadar bildiklerinizi unutun! İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir