DETOKS BANYOSU NEDİR? NASIL YAPILIR?

Detoks yapmak, vücudumuza çeşitli yollarla giren zaralı toksinlerden arınmak demek. Ancak detoks sadece sıvı tüketerek ya da bağırsak temizliği için lavman yaptırarak olmuyor. Terlemek de oldukça önemli bir bölümünü oluşturur. Terleme işlemini ister spor yaparak aktif, ister sauna, banyo gibi pasif şekillerde yapabilirsiniz. Ben spordan yanayım, koşarak ter atmayı gerçekten çok seviyorum, ancak doğruya doğru spor sonrası küvette kasları dinlendirmenin, sıcak suda terleyerek toksinlerden zahmetsizce kurtulmanın zevki de bir başka.

IMG_20150111_181411
Tüm içerikleri hazırlayın ve yavaş yavaş küvetin her yerine serpin, tuvaletin kapısı ve varsa duşakabinin kapısı kapalı olmalı, bu sayede sıcağın etkisini daha kuvvetli hissedersiniz

 

Peki tamamen detoks’a yönelik bir banyo nasıl hazırlanır? İşte size mini bir rehber. Haftada en az 1 kere, 20 dakika yapmanızı öneririm.

 

  1. Banyo suyunuz ılık değil sıcak olmalı, olmalı ki suyun içerisinde hareket etmeden de terleyebilin. İdeal sıcaklık; 38 ila 40 derece arası.
  2. Suya yavaş yavaş girin ve sadece kafanız dışarda kalacak şekilde yatın.
  1. Banyo suyuna 2 bardak EPSOM tuzu , 1 bardak karbonat ve 2 corba kaşığı rendelenmiş zencefil ekleyin.
  2. EPSOM tuzu, ülkemizde ingiliz tuzu olarak geçiyor ve aktarlarda satışta bulunuyor.
  3. EPSOM tuzu, aslında tuz değil, magnezyum ve sulfattan oluşan bir karışım. Detoks banyosunda tercih edilmesinin nedeni, magnezyumun inflamasyon azaltması, sinir ve kaslar üzerinde düzenleyici bir etkisi olması. Sulfat ise vücudun mineralleri emmesine yardımcı ve toksinlerin atımını hızlandırıcı özelliklere sahip.
  4. EPSOM tuzunuz yoksa minerak zengini kaya tuzu da toksin atımınıda onun kadar etkilidir
  5. Karbonat mucizevi bir içerik. Arındırıcı ve vücut pH’ını dengeleyici özelliklere sahip.
  6. Zencefil rendesi benim sevdiğim, metabolizma hızlandıran ve bağışıklılığı kuvvetlendiren özelliklere sahip. Kış için ideal.
  7. Bu arada bu tarz banyoların sadece toksin atmaya yönelik olduğunu da düşünmeyin, banyo suyuna eklediklerinizle yeri geliyor akne tedavisi yapıyor, yeri geliyor uykusuzluğa çare oluyor. Mesela yatıştırıcı etkili lavanta esansiyel yağı iyi bir uykuyu garantilerken, 1 çorba kaşığı elma sirkesi akneye karşı temizleyici bir etki gösteriyor.
  8. Başka esansiyel yağlardan da faydalanabilirsiniz. Mesela yasemin yağı afrodizyak etkili ve enerji vericidir, nar yağı antioksidan etkili, nane yağı ise ferahlatıcı ve nefes düzenleyici olarak bilinir.

 

Açılış Görsel Photo Credit:  gifts.redenvelope.com

More from Gözde Atakoğlu
AKŞAM 21.00’DEN SONRA YAPMAMIZ GEREKENLER
Yatağa girmeden, uykuya dalmadan önce bedenimize iyi gelecek, alışkanlık haline getirmemiz gereken...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir