Babam bana küçüklüğümden beri “sokak süpürgesi” der. Gezmeyi, arkadaşlarımla vakit geçirmeyi, bir yere gidip ziyafete oturmayı pek severim. Hayatımın bebekli versiyonunda gezme konusunda seviye atlamam gerektiğini itiraf etmeliyim; bu programı yapmak için hesaba katılacak çok fazla şey var!
Editör: Deniz Konuk Altınbaşak
NEREYE GİTSEK?
Bebekle gidilecek favori mekanlarımdan başlıyorum. Önce nereye gideceğimizi bulalım, sonra yanımıza neler alacağımıza bakarız…
- Harvard Café
Düz ayak girişi, kapıdaki yardımsever valesi, kocaman bahçesi ve geniş iç düzeni ile, senelerin verdiği güven sayesinde en rahat ettiğim mekanlardan biri.
- Le Petit 100
Minikler için gerçekten bir cennet. Bahçesinde oyun evleri, üst katında oyun atölyeleri ve cafesinde lezzetleriyle önce bebeğime sonra da bana keyif alanı sağlıyor.
- All Sports Bakery’den Çamlık parkına
All Sports her daim en zevk aldığım yerlerden bir tanesi olmuştur. Son yıllarda bünyesinde açılan Pinoli italyan lokantası ve All Sports Bakery de eklenince başka bir yere gitmez oldum. Bebekle çıktığımda Bakery’den karton bardakta kahvemin yanına da kese çantasında bir kaç lezzetli muzurluk alıp hemen yandaki Çamlık parkının banklarında oturuyorum.
- Mezzaluna (Istinyepark)
İster dışarıda ister içeride çok rahat vakit geçirebiliyoruz, hatta içeriyi tercih ediyorum çünkü ironik bir şekilde daha havadar oluyor. Bir yandan da İstinyepark’ta olmayı otopark, asansör, bebek odası gibi açılardan çok pratik buluyorum.
- Le Pain Quotidien (Kanyon)
Son derece baby friendly bir yer olmasının yanı sıra, özellikle cam önü bir masa bulursanız, dışarıdaki hareket bebişkonuzun ilgisini fazlasıyla çekecektir. Yine Kanyon’da olmanın pratik tarafını unutmamak gerek.
İHTİYAÇ LİSTESİ
Dışarıdayken en büyük yardımcılarım onlar…
Dr. Brown’s Suluk
Minik delikleri olduğu için boğazına su kaçırmıyor.
Hipp meyve püresi
Bu markayı bize doktorum tavsiye etti. İçerikleri tamamen organik ve hangi aydan itibaren tüketebileceği hep yazıyor. Ara öğün olarak taşıması çok pratik ve dar ucunu biberon gibi kendisi emerek yiyebiliyor.
İlk 50 kelimem / Remzi Kitabevi Yayınları
Dışarıda az malzemeyle, en uzun süre ve de çok patırtı yapmadan ilgisini çekebilecek yegane şey bol resimli bir kitap olabilir. İlk kelimelerim kitabında günlük hayatında karşılaştığı şeyleri görünce çok eğleniyor.
Külot bez
Bebekler büyüdükçe alt açmak tam anlamıyla bir rollercoaster! Külot bezler böyle durumlarda hayat kurtarıyor çünkü ayakta bile giydirilebiliyor.
Yaşasın kış geldi!
Mevsim değişince gardırop da yenileniyor haliyle, işte en iyiler listem…
En iyi botlar
Meduse yağmur botu
Igor yağmur botu
H&M Su geçirmez bot
En iyi montlar
Mango mont
Zara kaban
GAP Çift yönlü mont
En iyi ev patikleri
H&M ev patiği
Zara Home panduf
Yoyo Junior ev patiği
Güzellik Uykusu
Cilt bakımıma eskisi kadar vakit ayıramadığım için pratik ve etkili yöntemlere iyice yönelir oldum. Son zamanlarda en kıymetli bulduğum cilt bakım uygulamaları gece uykuda yapabildiklerim!
Shiseido Waso Yuzu-C Beauty Sleeping Mask: Uyurken cildin nem seviyesini ve parlaklığını kazandıran nemlendirici bir gece maskesi. Vegan ve doğal içerikli bu maskeye ba-yı-lı-yo-rum!
Uzak doğunun bir bildiği var; Slugging
Koreden dünyaya yayılan bu yeni cilt bakım uygulaması özellikle kuru (ve yorgun) ciltler için çok etkili bir çözüm. Vazelin gibi yoğun yapıdaki bir ürün cilde sürülerek, gece boyu nem kaybının önüne geçmek ve sabah taze görünümlü bir cilde uyanmak mümkün hale geliyor. Aman dikkat! Eğer yağlanmaya ve akne oluşumuna yatkın bir cildiniz varsa Slugging size göre olmayabilir.
Laneige Sleeping Mask: Haftada 1-2 kere uygulanabilecek bir gece maskesi. İçeriğindeki Hidro İyonize Maden Suyu cilde yoğun nem sağlarken, sakinleştirici lavanta yorgunluğun izlerini azaltıyor.
The Origins Drink Up Intensive Mask: Avokado ve İsviçre buzul sularından oluşan ve yoğun nemlendirme etkisiyle cildi pürüzsüz ve taptaze bir görünüme kavuşturan bir gece maskesi. Vegan ve temiz içerikleriyle kalbimi çalan marka hayatıma kattığı pratiklikle, kendisini favorilerime taşımayı başardı.