NUMEROLOJİYE İNANIR MISINIZ?

Numeroloji uzmanı Özge Önel’in ‘Evrenin Matematiği’ isimli hesabını uzun zamandır takipteyiz. Yaptığı yorumlarla nokta atışı yapan Önel’i tanımak yeni bir yılın arifesinde bizi nelerin beklediğini öğrenmek, sayıların ve isimlerin gücünü keşfetmek isteyenler bu yazıyı okumadan geçmeyin. 

Numeroloji nedir?

Numeroloji kısaca sayı mühendisliğidir. İsimdeki her harfin ve doğum tarihinden gelen rakamların belli bir titreşimde olduğunu ve bu titreşimin çakralara olan etkisini ölçer. En eski kaynaklar Mısır ve Babil döneminde görülse de günümüz numerolojisinin temelleri Yunan filozof Pisagor tarafından atılmıştır.

Öncelikle kendinizden biraz bahseder misiniz?

Ben Özge, Ankara’ da doğdum büyüdüm. ODTÜ Makina Mühendisliği mezunuyum. Okuldan sonra iş sebebiyle İstanbul’ a taşındım. Şu an kurumsal bir şirkette, pazarlama alanındayım. Evliyim, iki küçük çoçuğum var. Çok küçük yaşlarımda başlayan kendimi keşif süreci, bu şehirle birlikte daha da öne çıktı ve spiritüel konularla ilgilenmeye başladım. Rakamlara bu kadar düşkün analitik bir insanın bu tarz konularla ilgilenmesi garip gibi görünse de numeroloji bana bu iki konuyu çok güzel sentezleme imkanı tanıdı. Yıllarca süren sınavlarla bulduğum misyonum ise insanlara dokunup onların hayatında fark yaratabilmek. Numeroloji bunu yapmam için çok kıymetli bir yöntem. Günün sonunda mutlu, farkında ve teşekkürlerle ayrılan insanlar benim en büyük motivasyonum.

Numeroloji’ye ilginiz ilk ne zaman başladı ve nasıl gelişti?

Birçok spiritüel konuyu yıllardır araştırırım ama numeroloji’yle 2017 yılında kızıma hamileyken ciddi anlamda tanıştım. Rafet Gökhan Ayyüce’ den aldığım danışmanlık desteğiyle isim belirledik. Kendisi benim rakamlarımı gördüğünde bu işi profesyonel olarak yapmamın çok iyi olacağını söyledi. Ama benim hazır olmam kısa süre içinde oğluma hamile kalmam ve yine isim koyma telaşında numeroloji ile tekrar bir araya gelmemle oldu. Daha bebeğim küçücükken eğitim aralarında emzirme molaları verdiğim yogun bir süreçle çalışmalarıma başladım. Doğru kanalmış demek ki, çok hızlı aktı.

Ben 11’ im, bu numeroloji’de misyoner enerjisi dediğimiz özel bir durum. Eşimin soyadından bir 11 daha alınca bu enerjinin aktive olduğunu düşünüyorum.

Size seçme şansı tanınsaydı isminizi değiştirir miydiniz, ne olurdu?

Hayır, hiç değiştirmezdim. Her ne kadar ailem kura çekerek bu ismi koyduklarını söylese de ben kendim seçtiğime inanıyorum. Adım soyadım sadece 8 harf ama 9 çakrada sadece iki boşum var. Onlar da bu hayattaki sınavlarımı simgeliyor ve ben o sınavlarla seviyorum kendimi…

Gelelim isimlerin enerjilerine, uzun ve kısa isimler arasında enerji farkı var mı? Yani kısa isim iyi, uzun isim kötü veya tam tersi diye yorumlayabilir miyiz? Öyle kurallar var mı?

Uzun ve kısa isim diye ayırmak doğru olmaz. Önemli olan harf çeşitliliği aslında. Her çakranın harf grubundan en az birer harf varsa rahat bir enerji akışı oluyor. Eğer sizde o grubun harfleri hiç yoksa o çakranın sınavlarıyla karşılaşıyorsunuz. Çok fazla varsa da bu sefer o da negatif etkileyebiliyor. Numeroloji analizinde bütünsel bir yaklaşımla tüm çakraların birbiriyle ve doğum tarihiyle etkileşimine bakıyoruz. Yaklaşık 30-40 dk süren bu seans sonrasında danışanlar birçok bilgi ve reçeteyi ceplerine koyup ayrılıyorlar.

Aslında insanın kendine dert ettiği, hayatta onu zorlayan bir konunun aslında bir sınav olduğunu farketmesiyle hayata bakış açısı değişiyor. Sadece bunu kabullenip ilişkilerini düzelten, işinde başarıya ulaşan, evini satan, çocuğunu daha rahat yönlendirebilen insanları gördükçe yaptığım işle gurur duyuyorum.

Kimi zaman enerjisi kapalı diye bahsediliyor bazı isimlerden, açmak mümkün mü? Kapalı enerjisi olan bir isime örnek verebilir misiniz?

Sürekli A ya da E tekrarları o alandaki enerjiyi bozabiliyor. 1. Çakranın harfleri a,j,s,ş dir. Örneğin Savaş ismi anlamının getirdiği kargaşaya ek olarak hep tek çakrada ısrar ettiği için asabiyet, dediğim dediklik yapabilir. Ama tabi birey bu enerjiyi iyi dengeler, yaratıcılığını kullanır, spor yapar ve sigara içmezse 1. çakranın pozitifini yaşar ve çok iyi bir lider de olabilir. Numeroloji’de iyi ya da kötü diye bir şey yok.

Akışı kolaylaştırmak için bazen ek isim önerilerim oluyor. Ama bazen de evren çoktan o akışı başlatmış oluyor. Örneğin bir danışanım için tek eksik harf grubu “I,İ,R” iken, tüm sevdiklerinin sebepsiz ona “İpek” diye seslenmeleri bunun en güzel kanıtı.

Bu isimdekiler gerçekten şanslı oluyor diyebileceğiniz bir isim veya isimler var mı? Ya da harfler de olabilir. Bu harften ne kadar varsa o kadar iyi şans getirir diyebileceğiniz.

Şansı kendimizin yarattığına inanıyorum. Tasarımımız ne olursa olsun farkındalıkla bunu iyi yöne çekmek de bizim elimizde, çok bilge bir ruhun bağımlılıklarla ya da kötülükle bu enerjiyi çok düşürmesi de mümkün.

Ölmüş insanların isimlerini yeni doğanlara koymak ne kadar doğru?

Bazen danışanlar benim ismim şu ama babaannemin ismini de koymuşlar, kullanmıyorum diyor. Rakamsal olarak baktığımda tam da ihtiyacı olan harfler o isimde olabiliyor. Ancak benim genel olarak gördüğüm bu ismin psikolojik olarak bir etkisi oluyor ve kişi ister istemez ölen insanın karakterini, hastalığını ya da davranış biçimini kendisi ile özdeşleştirebiliyor.

Bir de evlenince iki soyadı taşımak, yeni soyadının gelmesiyle insanın şansı dönebilir veya tam tersi olabilir mi?

Bu soyadına göre değişir. Kimisine lütfen kızlık soyadınızı geri alın derken; kullanan birisine size bu etki fazla geliyor, bıraksanız daha rahatlarsınız diyebiliyorum. Bir çok eksik çakra varken, evlenip aldığı soyadıyla takviye alan ve hayatı ciddi anlamda olumlu olarak değişen çok örnek gördüm. Spiritüel konulara uyanış daha çok kadınlarla başlıyor, kadınların farkındalıkları çok yüksek ve ikinci bir soyadı alma şansının da kadınlara verilmiş olması boşa değil bence.

Enerji merkezimiz çakralar ve numeroloji’nin bir ilişkisi var mı? Varsa nedir?

Numeroloji’nin Anadolu versiyonunda 7 beden çakrası ve 2 aura çakrası olmak üzere 9 çakra üzerinden hesap yapıyoruz. Her harf belli bir çakranın titreşim alanına katkıda bulunuyor. Bu yöntemle hesaplanan blokaj ya da fazla enerji birikimi ile bedensel yansımaları bile görebiliyoruz. Örneğin boğaz çakrasında enerji akışı bozuk olan birisi genelde tiroid hastası çıkabiliyor.

Yaşam yolu numarası yani doğduğumuz tarih hayatımızı ne yönlü etkiliyor?

Carl Gustav Jung “İnsan doğduğu gün evrenden bir enerji alır ve bu enerji onun hayat amacını açıklar.” demiştir. Evrenin titreşimi sayılarla bize akıyor. Her günün belli bir enerji seviyesi var. Aynı isim ve soy isme sahip iki kişi, doğum tarihi farklı olduğu için bambaşka insanlar olarak karşımıza çıkabiliyor.

Çocuğumuza isim koymak için numerolojiyi dikkate almalı mıyız?

Kesinlikle, bebek isim çalışmaları en önem verdiğim alan. Bu çalışmalarda hem anne hem babanın detaylı analizini yapıp ona göre bebeğin hangi sınavları seçerek geldiğini anlamaya çalışıyoruz. Ben isim önerisinde bulunmuyorum. Çünkü bebeğin kendi ismini seçip anne ya da babaya ilham olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle ailenin isim listesi üzerinden konuşuyoruz ve en rahat edebileceği isme birlikte karar veriyoruz.

Ünlü kişilerin isimlerini numeroloji’ye göre yorumlar mısınız? Mesela Atatürk?

Atatürk bir indigo, yani isim soy isim toplamı 11 ediyor. Bu da bu dünyaya bir misyon için geldiğini gösteriyor. 19 rakamını numerolojik analizinde çok öne çıkartıyor. Hayatında bir çok 19’ lu tarihin önem kazanması boşuna değil. Lider ruhu çok ön planda ama bunu empati, işbirliği ve başkalarını öne çıkarma özelliğini de kullanarak dengeleyip önce millet için çalışıyor. Doğuştan boş olan çakralar var ama bunu cephede bile okuyup yazarak, bizzat öğretmenlik yaparak destekliyor ve o çakraları da dolduracak “Gazi” ve “Paşa” ünvanlarını alıyor.

2020’de rakamsal olarak bizi neler bekliyor?

 

Her kişinin 2020’ de esas konularının ne olacağı kişisel hesaplarla bulunuyor. Ama çok genel söylemek gerekirse 2020 bugüne kadar ektiklerimizin hasat yılı olabilir. Çok çalışmamız, biraz sabit ve sakin kalmayı denememiz gerekir. Bol bol topraklanmayı ve doğa yürüyüşleri yapmayı ihmal etmeyin.

Bu röportajdan sonra birçokları isim analizi yaptırmak isteyecektir, size nasıl ulaşabilirler?

@evreninmatematigi hesabından DM atabilirler😊

More from Gözde Atakoğlu
Sür Ve Çık!
Güneşten korunmak elzem ama zahmetlidir. Kremin dokusu, formu, formülasyonu, cilde uyumu, kullanım...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir