Yaz Sayısı Kapak Kızı: Beyza Şekerci

Kavurucu sıcakların İstanbul’da baş gösterdiği bir cuma günü Swissotel Bosphorus İstanbul’da lobide buluştu çekim grubumuz, Beyza kocaman gülümsemesi, çivit mavisi tulumu ile döner kapıdan içeri girer girmez anladım bu çekim çok güzel geçecek. 816’nın buram buram yaz kokan kombinleri, otelin sıcak misafirperverliği, Hidayet Korkmaz’ın her zamanki şahane dokunuşları, Selin Saral’ın kadraj arkasından usta bakışlarıyla sevgili Beyza’nın enerjisi ve güzelliği birleşince çok kısa sürede şahane kareler ortaya çıktı. Elbette bir yaz kapağı olarak tatili, yazın vazgeçilmezlerini, Beyza’nın en’lerini konuştuk, kendisi gibi sıcak sohbetimize buyurun efendim…

Sevgili Beyza bale kariyeri ve ardından da oyunculuk, nasıl gelişti kariyerin, kısaca hikayeni paylaşır mısın bizimle.

Bale geçmişim, 2008’de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Anasanat Dalı’ndan mezun olduktan sonra hayatıma giren oyunculuk serüveni ile başka bir yola evrildi. Zamanın bana getirdiklerini her zaman şans olarak yanıma alıp devam ettim. Mükemmel tecrübeler edindiğim, işi ehlinden öğrenebilme fırsatı yakaladığım ortamlarda çalışma imkanı elde ettim. Her bir yolculuk bana başka bir kapı açtı ve bugün şükürler olsun çok mutlu bir hayatım var.

Baleden sana kalanlar neler… Özlüyor musun? Dans etme tutkunu nasıl kontrol ediyorsun? Yerine bir şey koyabildin mi?

Müthiş bir disiplin, çalışma azmi ve bilinci, her daim işini çok iyi takip edebilme alışkanlığı bana hayatımda bale yaptığım yıllardan kalmıştır. Danstan sahneden çok koptuğum söylenemez aslında. Her hafta tiyatro oyunumla sahnede seyirci ile buluşuyorum. Klasik bale kısmı için geçerli bu. O alanda aktif dans hayatım yok. Bale eğitmenliğim ve akademik hayat yolculuğum mezun olduktan sonra hep devam etti, dans etmek deseniz her zaman benim için bir tutku 🙂

Eşin Engin Hepileri ile nerede, nasıl tanıştınız?

Engin ile İntikam dizisi setinde tanıştık, ama daha eskiye dayanan okul yıllarından ortak çok arkadaşımız vardı. Üzerine kurduğumuz çok iyi bir arkadaşlık ve sonrasında mükemmel bir aşkla yol arkadaşlığına dönüştü.

Yaz dönemi senin için ne ifade ediyor, bu yazın planlarında nerelere gitmek ve ne yapmak var?


Bu kış tempolu bir oyun takvimim vardı, digital bir proje ve program çekimi. Hakkı verilmiş bir sezon oldu diyebilirim. O nedenle şimdi urladaki evimize geçip dinlenme, biraz akışta olma zamanı. Çok sevdiğim arkadaşlarımla denk gelip yaptığımız programlar var, o çok sevdiğim uzun sofralarda ağırlayacağım misafirlerim olacak. Bu yaz için her zamankinden daha heyecanlıyım.

Senin için ideal tatil nedir? Tüm gün şezlongta yatan kitap okuyan biri misin yoksa yerinde duramayan yeni yerler keşfetmek isteyen biri mi? deniz ve gezmenin bir arada olduğu bir tatil mi, yoksa ev kiralayıp rutine bağladığın bir yazlıkçılık mı?

Tatil kavramı benim için istediğim an istediğimi yapabildiğim özgürlüğümün olmasıdır. Bunun içinde yeni keşfedilmek üzere gidilmiş bir ülke yada hiç girmediğim bir sahilde denize girmek, yorgunsam plansız evde geçirilmiş bir gün, sevdiğim insanlarla uzun eğlenceli yaz sofraları, güzel bir konsere gitmek ve çokça dans etmek yada spontan bir yolculuk olabilir. Asla vazgeçemediğim nerede olursam olayım gün batımı saatlerini hep çok güzel değerlendiririm.

Peki gelelim tatil bavuluna, Beyza’nın bavulunda mutlaka bulunur diyeceğin 5 parça söyler misin?


Beyaz keten elbise
Hasır çantam
Nude rengi sandaletlerim
Hasır büyük şapka- güneş gözlüğü ikilisi
Plaj kimonom

Kendini en iyi hissettiğin yaz kombinlerin nedir?

Beyaz renk ve keten parçalar vazgeçilmezlerim arasında. Çok dar ve beni sıkıştıracak parçalar asla tercih etmem. Uçuş uçuş elbiselerim, keten gömleklerim, mini şortlarım ve sandaletlerimle her an heryere gidebiliriz.

Peki yaz makyajını öğrenelim biraz da… Yazın hangi makyaj ürünlerini kullanıyorsun?


Hafif ışıltılı bir baz (Charlotte Tilbury Wonderglow), maskara, yanaklara hafif bir pembelik (Nars Afterglow liquid Blush), hem dudağa hem yanağa lip cheek ürünler her an yanımdadır mesela, ışıltılı ve doğal bir görünüm hissini seviyorum.

Deniz sonrası saçları şekle sokmak en zoru, kısa küt ve çok parlak saçların var neler kullanıyorsun saçlarının bakımı için ve yazın kuratıcı, en favori saç modelin hangisi?

Hayatımın uzunca bir süresi uzun saçlı olduğumdan, kurutup şekil vermek üzerine ürünler kullanırdım ve mutlaka düzleştiricim olurdu yanımda. Ancak bu sene yaptığım kısa saç değişikliğinden sonra ıslak ve kolay şekle giren modeller tercih ediyorum.
Bumble and Bumble’ın ıslak görünüm veren ürünlerinden duş sonrası sürüp şekil veriyorum ve saçlar hazır 🙂

Yaz bakımında kullandığın ürünleri de paylaşabilir misin?

Yaz aylarında her yere benimle gelenler;

-La Roche Posay yüzüme güneş koruyucusu
-Lancester vücut güneş kremi,
-Güneş sonrası nemlendiricim her zaman Bepanthol,
-Charlotte Tilbury Magic Serum
-La Roche Posay thermal sprey
-Elizabeth Arden dudak nemlendiricisi

Peki ya parfümün?


Yıllardır kış mevsiminde Burberry Brit yaz aylarında Gucci Bloom kullanırdım, uzun zaman sonra bu yıl bir değişikliğe gittim Versace Cyristal Noir kullanıyorum şu an.

Bizimle yazlık bir güzellik sırrını paylaşır mısın?

Güneş cildi çok kuruttuğundan benim de kurumaya çok meğelli bir cildim olduğundan nemlendirici ve vücut yağları yazın vazgeçilmezim. Beni sürekli çantamdan bir nemlendirici çıkarmış sürerken görebilirsiniz yazın. Pürüzsüz bir cilt için en önemli tüyom bu sanırım.

Çok formda bir vücudun var, tatilde formunu nasıl koruyorsun, var mı önerilerin biz de yapalım?


Düzenli spor yapıyorum haftada minimum 3 yada 4 gün Gökçen Arıkan ile antrenman yapıyorum. Müthiş enerjili dersleri var, şiddetle öneririm. Bir de tatlı yemeyi çok seven biri olmama rağmen kendime son dönemde bazı sınırlar koyduğumu itiraf etmeliyim.

Son sorumuz, söylemende bir sakınca yoksa yeni sezonda hangi projelerde izleyeceğiz seni, tiyatro, sinema, dizi bizimle paylaşabilir misin?

Geçen sezon başladığımız yeni oyunumuz Kim Bu Ben yeni sezonda da seyircisiyle buluşacak.
Now ekranlarında Kamera Arkası programım yeni sezonda da devam edecek. Bununla birlikte ulusal kanallardan birinde bir dizi de olabilirim.


 

More from Gözde Atakoğlu
YAZDAN KALAN
Yaz tüm hızıyla gelip geçerken elimizde kalan rengi bir iki ton açılmış...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir