2022 -2023 KIŞININ “IN/OUT” PARÇALARI

Spor-lüks kavramına alışmazsak olmayacak… Spor lüks ne mi diyorsunuz? Lüks markaların spor parçalarından oluşan koleksiyonlarına spor-lüks diyoruz. Ama tabi bu parçalarla spor yapamıyoruz. Sadece görüntüde sporlar.  Spor giyime lüks bir yorum da diyebiliriz.

Bu sezonda da şapkaların hakimiyeti son hız devam ediyor. Bezbol kasketleri, fötr şapkalar vs… Buradaki en büyük yenilik ise her şeyle kolaylıkla kombinlenebilecek klasik renklerin aksine bağıran canlı renklerin tercih edilmesi. Renkli şapkalar IN diyebiliriz. Anlayacağınız şapka koleksiyonunuz biraz daha genişleyecek. Dolayısıyla şu bir gerçek siyah-bej gibi klasik tek renk şapkalar bu sezon OUT!

Şapkalar renklenir de gözlükler renklenmez mi? Bu sene gözlükler de oldukça renkli. Canlı tonlar, cart renkli çerçeveler IN. Bu renkli çerçevelerin biraz ucuz gözüktüğünü kabul ediyorum ama kombine dinamik bir hava da katmıyor değiller… Ancak dikkat! Hem şapka hem de gözlükte bu göz alıcı renkleri birarada kullanırsanız otomatik olarak OUT oluyorsunuz, ona göre!

Korse “peplum” kemerler önce modayı sonrada vücudunuzu ele geçiriyor benden söylemesi. Nasıl mı? Vücudunuza kıvrımlı bir şekil vererek tabii. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise eğer kıvrımlı hatlarınız varsa daha net kesimli, maskülen diyebileceğimiz geniş kemer tercih etmelisiniz. Hani 3-5 senedir paltoya, cekete her şeye takılan kemerler var ya, onlar OUT bu arada.

Püskül modası devam ediyor!!! Bence bunun nedeni neşeli oluşu. Uzun zamandır moda olan bir şey en son olarak klasik parçalara uygulanır. Yani klasik bir paltoda bile püskül karşınıza çıkabilir. Sevmiyorum deyip sakın ön yargılı olmayın. Kendi püskülünüzü bu sezon keşfedin derim. Vücuda oturan dar kesimli paltolar ise kesinlikle OUT.

Bu sezon pek bir renkleneceğiz. İki renk kullanmaya alışan bizler üç renk karıştırmakla sınanacağız. Üç renk giyinmek IN demek istiyorum moda severler, hadi hayırlısı… Toprak tonları giyinmek ise OUT

Vitrinlere biraz baktıysanız pembenin moda olduğunu fark etmişsinizdir sanıyorum. Sanki Barbie’nin moda editörlüğünde hazırlanmış bir sezon bizi bekliyor. Pembe palto, mont… bubble gum olma riski olsa bile çok IN. Dolayısıyla Pembe giymemek OUT! Ben çorapta tercih ediyorum şahsen…

Tepeden tırnağa deri giymek veya deriyi takım olarak giymek anlaşılmaz derecede IN!!! Deri güç göstergesidir. Ama robocop gibi giyinmemizin bir nedeni olmalı. Tepeden tırnağa jean, yani jean to jean giymek ise OUT!

Metalik çantalar kıyafetlerimizin spot ışığı olacağa benziyor. Çok göze batsa da, disko topu taşır havası olsa da , akşamdan kalma kıyafet havası verse de birçok kombinle uyumlu olmaları bir gerçek. Anlayacağınız gibi alışık olduğumuz, klasik renk çantalar siyah, bej, kahve OUT!

Written By
More from Tulin Kermen
2024 trendleri bize ne söylüyor? Tülin Kermen İle Tül-IN/Tül-OUT!
Yeni bir sezon daha başladı. Elbette yine popüler olanlar ve gözden düşenler...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir