BİLDİĞİNİZ CİLT BAKIMLARINI UNUTUN!

Geçtiğimiz hafta Nişantaşı’ndaki Medica Clinic Esthetics içerisinde bulunan Sisley Spa’ya gittim.

Çok severek kullandığım, hem cilt bakımı hem de kozmetik ürünleriyle asla sizi yanıltmayan bir marka Sisley, bir markanın her ürünü mü başarılı olur? Sisley işte öyle bir şey…

Sisley fitokozmetoloji konusunda öncü bir marka, gücünü yenilikçi formülleri ve etkili bitkisel içeriklerinden alıyor, hem de yaklaşık 40 yılı aşkın bir süredir. Yani ürünlerini bilim ve doğanın birbiriyle uyumlu ve en yenilikçi şekilde kullanıldığı, en lüks şekli olarak yorumlamak yanlış olmayacaktır. İşte bu ürünlerin kullanıldığı Spa’lar dünya genelinde de oldukça az. Ve ne mutlu ki artık Türkiye’de bir adresi var. Medica Clinic Esthetics…

Klinik, Medika Tıp Merkezi’nin 20 yıllık sağlık deneyimini medikal estetik alanına taşımak istemesiyle hayat bulmuş. Çok da iyi olmuş…

Medica Estetik Kliniği çok yakın zamanda hizmet vermeye başlamış bir klinik. Geçtiğimiz Mart, tam da pandeminin patlak verdiği dönemde açılmışlar.
Medica Clinic Esthetics çok yakın zamanda hizmet vermeye başlamış bir klinik. Geçtiğimiz Mart, tam da pandeminin patlak verdiği dönemde açılmışlar.

Bizzat gidip gördüğüm için rahatlıkla söyleyebilirim ki Sisley Paris’in, Türkiye’de ilk ve tek Sisley Spa’sını Medica Clinic Esthetics’te açılmasına izin vermelerine çok da şaşmamak gerek. Zira şehrin göbeğine konumlanmış adresi, şık ve sanat eserleriyle dolu keyifli dekorasyonu, başarılı isimlerden oluşan doktor kadrosu, ameliyatlı ve ameliyatsız tüm estetik hizmetleriyle gerçek bir bakım kliniği burası. İçeri girip, gönül rahatlığıyla kendinizi konusunun en uzman isimlerine emanet edeceğiniz, dilediğiniz hizmeti alıp, dışarı kesinlikle yenilenip çıkacağınız bir mekan…

Hem bir ev konforu, hem de bir klinik ciddiyetine sahip mekan aynı zamanda bir sanat sergisi gibi…Her duvarında farklı bir sanat eseri dikkat çekiyor.

Gelelim yaptırdığım cilt bakımına;

Pandemik hayatımda dünyanın geri kalanı gibi benim de sınırlı sayıda görüştüğüm insan ve zorunlu olarak gittiğim birkaç mekan dışında pek bir aktivitem yok. Giyinip Nişantaşı’na gitmek bile ne kadar iyi geldi siz düşünün artık, üzerine bir de böyle şık bir kliniğe gidip, dünyaca ünlü bir bakım rituelini deneyimlemek … Cildimden önce ruhuma iyi geldi…

Sisley Spa’da yaptıracağınız cilt bakımı, öyle şimdiye kadar yaptırdıklarınıza pek benzemiyor öncelikle onda bir anlaşalım. Kendinizi gerçek anlamda şımartmak, iliklerinize kadar iyi hissetmek ve gerçek bir bakım ritueli yaşamak istiyorsanız doğru adrestesiniz.

Tam tamına 15 adet ürün kullanıldı yüzüme, bakım 1 saat sürdü. Her dakikasından keyif aldığımın altını çizmek istiyorum zira bunda ürünlerin güzelliği kadar Sisley uzman estetisyeni Müge Karabıyık’ın da etkisi çok büyük. Her ürünü gerçek bir rituele dönüştürerek, 1 saat boyunca yorulmadan yüzüme ve dekolteme durmaksızın süren bir masaj şeklinde uygulamayı nasıl başardığını hala merak ediyorum. Masaj dediğim de o bildiğimiz klasik dairesel hareketlerden ibaret değil, parmak uçlarından kollarına kadar kullanarak yarattığı harikadan bahsediyorum.

Müge hanım öncelikle masaj başlamadan hemen önce odada yanmasını isteyeceğim Sisley mumuna karar vermemi istedi. Sisley’in koku konusunda da bir uzman olduğunu yeri gelmişken belirteyim. Ben mumlardan yeşil renklisini seçtim, içerisinde bergamot, yasemin ve paçuli bulunan mumun kokusu anlatılmaz yaşanır cinstendi. Önce zarif bir şekilde makyajım göz ve cilt makyajım çıkarıldı. Ardından Foaming cream ile dekoltem ve yüzüme köpük masajı yapıldı, hem temizleyen hem de rahatlatan…

Floral Toning losyon ile ciltteki kalıntılar temizlendikten sonra Black Rose Precious Face oil (gelmiş geçmiş en iyi yüz bakım yağı olabilir) etraflıca bir antiaging masajı aldığımı söylemeliyim.

Göz çevreme dudaklarıma yapılan maskeler ve tabii ki tüm cildime yapılan Velvet Sleeping Mask uygulaması, öyle nazik bir fırçayla özel bir şekilde uygulandı ki maske, bu uygulama tekniğinin ürününü etkisini kat be kat arttırdığına eminim.

Öyle evde kendi kendine uygulamaktan çok ama çok farklı. Yüzümdeki maskeyi beklerken ellerime ve kollarıma yapılan bekleme masajını da es geçemeyeceğim. Ardından maskenin temizlenmesi göz çevresi, dudak çevresi ve boyun için özel kremlerin sürülmesi en sonunda da All Day All Year günlük bakım kreminin uygulanması ile son buldu.

O son krem uygulanırken ‘-Nolur bitmesin, -ay bitiyor galiba..’ şeklindeki iç sesimi dinleyip durdum. Müge hanımın ‘Geçmiş olsun’ dediği anda da uyanmak istemedim bu rüyadan. En kısa zamanda yine ve yeniden gitmek istiyorum bu kesin. Ne kadar acaba bu bakımın ücreti dediğinizi duyar gibiyim, 1 saatlik bakım 2000 TL . Pahalı gibi görünebilir ama alışverişe çıkıldığında sadece 3 -4 parça bir şey alsanız aynı paraya çıkılıyor. Ayrıca buradan çıktığınızda cildiniz ışıldarken, yaşlanma karşıtı bir bakım almışken, ruhunuz da yenilenmiş hissediyor yani iyi hissetmek garanti, pişmanlığı yok, şimdi söyleyin değmez mi?

Medica Clinic Esthetics Sisley Spa Adres: Maçka Cd. No: 17/A, 34360 Nişantaşı-Şişli

Telefon:  (0212) 706 09 09

More from Gözde Atakoğlu
Bahar Sayısı Kapak Kızı: Pınar Tezcan
Güzellik yayında olarak sessiz güzellik konusunu yani göze sokmadan, bağırmadan, iddiasız bir...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir