Tatile Çıkmadan Önce Bilmeniz Gereken 8 Bikini ve Mayo Trendi

Görsel Vakko Mare

Yaz resmi olarak geldiğine ve güneş kendini fazlasıyla hissettirmeye başladığına göre gardıroplarımızı da yaz tatillerine hazırlamanın vakti geldi. Özellikle bikini ve mayo seçimlerinde modaya uygun görünümler yakalamayı sevenler için oluşturduğumuz trend dosyamızı sizlerle paylaşacağımız için çok heyecanlıyız. Çünkü konumuz üçgen bikini ve tek parça mayo diyemeyecek kadar ciddi.

Gelelim 2024 Yaz sezonuna. Geçmişten günümüze gelen yansımaların yanı sıra yeni bakış açılarını da bir arada göreceğimiz bir sezona merhaba diyoruz. Straples mayolar, kroşe detaylar, metalik yansımalar, renkliler ve çizgililer; bu yaz modasının öne çıkanları arasında. Şimdi kemerlerinizi bağlayın ve koltuğunuzu dik konuma getirin. Retro yansımalarda yüzümüzü Hollywood’a çevirdiğimiz, renk paletlerinde uzay boşluğuna ışınlandığımız uçsuz bir zaman yolculuğuna çıkıyoruz.

Yeni Nesil Retro

Sezonun stil kodları arasında yer alan retro görünümle Hollywood plajlarına ışınlanabilirsiniz. Yüksek bel mayolar, puantiyeler, tek omuzlar, göğüs dekolteleri ve klasik çizgilerle plajlarda 50’lere ve 60’lara ışınlanın!

Declara X DeFacto
Nur Karaata
Marysia/BEYMEN

Kırmızı Sıcaklığı

Bu yıl her yerde onu gördük. Bedenlerimizi ele geçiren kırmızı şimdi de plajlarda yerini aldı. Her desene ve her dokuya ayak uydurabilen, bronz tende daha da çok dikkat çeken, göz alıcı ve cesur bir stille buluşan kırmızıyla plajda bir James Bond kızından farksız olacaksınız. Kırmızı aynı zamanda aşk ve tutkunun rengi; bu yaz sayenizde plajlar çok ama çok “sıcak” olacak! 

Dagi
Guess

Kontrast şıklığı

Siyah-beyaz ikilisi eskimeyen iki dost misali dünden bugüne moda dünyasında ve plaj giyiminde fark yaratmaya devam ediyor. Klasik, zarif ve zamansız bir stili temsil eden siyah-beyazlar, her daim şık görünmek isteyenlerin vazgeçilmez tercihi. Balmain, Tory Burch ve Zimmermann siyah-beyaz zıtlığını podyuma taşıyan isimlerden.

ADL
Adriana Degreas / VAKKO
Lani&La
Balmain
Tory Burch

Renklerin Gücü Adına

Bu yaz hiç olmadığı kadar renkli stiller yaratan plaj modası kışın düşen mood’umuzu yükseltirken enerji ve neşe veriyor. Maviler yeşillerle, fuşyalar kırmızılarla flört ederken kendinizi rengarenk bir havuzda yüzerken bulacaksınız. Sadece mayo ve bikinilerde değil hayatta da renklerin peşinden koşun, her daim gülümseyin!

Zeki Triko
Missoni
Kom

Her Yer Çiçek

Çiçekler, bikini ve mayo dünyasını etkisi altına almaya niyetli. Floral desenler artık sadece kıyafetlerde değil plaj modasında da kendini gösteriyor, romantik olduğu kadar eğlenceli bir stile gönderme yapıyor. Çiçek desenleri yapraklar ve çeşitli bitkilerle de desen kardeşliği yaparak renkli bir jungle’a davet ediyor bizi. Özellikle göğüs kısmını daha büyük göstermek isteyenlerin severek tercih edeceği üç boyutlu çiçekli mayolar, sezonun en dikkat çekenleri arasında.

KOM
VALLİ

Rosalie/BEYMEN
Network

Hayvanlar Alemi

1960’lı yıllardan bugüne popülerliğini kaybetmeden her daim moda sahnesinde başrol oynayan leopar, zebra desenlerle birlikte yine çok revaçta. Klasik siyah-beyaz baskıların yanı sıra kahverengi ve sarının da öne çıktığı farklı versiyonlar plajlarda vahşi bir görünüm yaratıyor.

Trust The Team
Soldan sağa; Ayyıldız, Massimo Dutti ve Suwen, leopar ve zebra desenlerini sık kullanan markalar arasında öne çıkıyor.

El Emeği Göz Nuru

Plajlardaki anne eli değmiş etkisine hazır mısınız? Sürdürülebilirlik hareketi içinde önem kazanan el emeğinin meyvesi örgü ve kroşeler moda sahnesi ve plaj giyimini istila etmiş durumda. Bohem bir stilin temsilcisi olan kroşe bikini ve mayoların fanları arasında Dua Lipa ve Taylor Hill var. Kroşeler bu sezon en çok Zimmermann ve Alberta Ferretti podyumlarında salınıyor.

Alberta Ferretti
Zimmermann

Zimmermann’da olduğu gibi kroşeleri floral desenlerle de birlikte kullanabilirsiniz.

Agua Bendita/VAKKO
KOTON
MANGO

Metalik yansımalar

Teknolojinin yüksek modayla buluştuğu fütüristik dünyadan hepimize mesaj var. Daha çok parla, daha çok ışık saç! Metalik kumaşlar plajlara da yansıma yaparken cesur görünümlerden çekinmeyenlerin ilk tercihi olacağa benziyor.  

Soldan sağa; Calzedonia, Nur Bilen Yavuzer x NetWork, Massimo Dutti ve Guess, plaj giyiminde fütüristik bir tasarım anlayışının altını çiziyor.

Written By
More from Buse Turan
Podyumlardan İlkbaharı Canlandıracak 10 Moda Trendi
Baharın gelişini resmi olarak kutladığımıza göre, gardırobumuza da aynı etkiyi yaratmanın vakti...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir