Akıllı Dolgu Nedir?

akilli dolgu
Close-up of female patient receiving an injection on her face in clinic

Diğer tüm dolgu uygulamalarını geride bırakan “akıllı dolgu”, güvenli oluşu, içeriği ve kalıcılığı ile son dönemlerde cerrahi dışı uygulamalar arasında sıkça tercih ediliyor.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Çağlayan Yağmur, akıllı dolgunun biyostimulan özelliği sayesinde uzun süreli ve dinamik gençleşme etkisi olduğunu vurguladı.

Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Çağlayan Yağmur
Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Çağlayan Yağmur

Peki akıllı dolgu neler vaat ediyor?

Kolajen Üretimini Destekliyor

Zararlı dış etkenler ve yaşlanmaya bağlı olarak vücudumuzdaki üretimi azalan kolajen, cildimizin en çok ihtiyaç duydugu bileşenlerden biri aslında. Akıllı Dolgu, içeriğinde yer alan polikaprolactone maddesi sayesinde kolajen üreten hücreleri uyararak cildin kolajen miktarını artırıyor. Uygulama sonrası kolajen üretimi artarak devam ediyor. Üçüncü dördüncü aylarda maksimum seviyelere ulaşıyor. Böylece ciltte uzun süreli lifting etkisi elde edebiliyorsunuz. 

Akilli dolgu uygulaması

Yüz, El ve Boyun Bölgelerine Uygulanabiliyor

Uzun süre kalıcılık etkisine sahip akıllı dolguyu dilerseniz el ve boyun bölgelerinde de tercih edebilirsiniz. Kısa sürede etki eden ve dolgunluk sağlayan bu işlem, kişiye özel ve çok yönlü çözümler de barındırıyor. 

Çizgi ve Kırışıklıklarda Anında Etki

Akıllı dolgunun biyo absorbe özelliği mevcut. Böylece cilt tarafından anında emiliyor. Çizgi ve kırışıklıklar uygulamadan hemen sonra gözle görülür ölçüde düzelirken, Polikaprolakton(PCL) mikro partiküler doku yeni kolajen lif üretimini uyarıyor ve taşıyıcı jelin azalmasını sağlıyor. Böylece kalıcı bir yapısal doku elde ediliyor. Tamamen biyo-rezorbe olan akıllı dolgu, normal metabolik yollar aracılığı ile atılıyor.

Written By
More from Selin Yıldız
Podyumdan Tırnaklara: 2023 İlkbahar-Yaz Sezonu Oje Trendleri
2023 İlkbahar/Yaz Moda Haftası’nda karşımıza çıkan renkler, mevsimin enerjisini yoğun bir sekilde...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir