Stilinize Yön Verecek Sekiz Moda Trendi

Hazırlayan: Meliza Yavru

Sonbaharın en heyecan verici yanlarından biri de yepyeni trendlerle moda sezonunu açması. Podyumları kasıp kavuran rengarenk defileler neyi, nasıl ve hangi parçayla giyeceğimizin, hangi aksesuarları taşıyacağımızın ipuçlarını verirken bizi sürprizli ve masalsı bir dünyaya da götürüyor. İlham alabileceğiniz sekiz trend doğrultusunda Sonbahar/Kış 2024-25 gardırobunuzu düzenleyin ve stilinizi tamamlayın!

1-Floral etki

Yazın bitiyor olması çiçeklerden vazgeçeceğimiz anlamına gelmiyor! Bahardan ilham alan Miu Miu, Loewe, Marine Serre ve Giambattista Valli çiçek desenlerini en cesur şekilde kullanan markalar arasında yer alıyor. Gardıropların olmazsa olmazı jean pantolonlar üzerine kullanabileceğiniz çiçek desenli bol kesim gömleklerle dört mevsim yazı yaşayın!

Loewe
Valli

2-Jean tutkusu

Denim modası asla geçmez, sadece kullanım şekli değişir. Geniş paça jean pantolonlar etkisini sürdürse de bu sezon 90’lara geçiş yapıyor ve düz paçayı yeniden hayatımıza alıyoruz. Pantolon dışında denim birçok farklı biçimde gardıroplarda yer almaya hazır. Zimmermann defilesindeki gibi şifon eteklerin üzerine jean ceket giyebilir ya da Dior ve Miu Miu’da görüldüğü üzere yukarıdan aşağı denime bürünebilirsiniz. 

Dior
Zimmermann
Miu Miu

3-Leopar yine başrolde

Eğer geçen sezon tarzınızı belirlerken leopardan ilham aldıysanız çok şanslısınız! Leopar desenler bu sezon yine çok moda. Cesaretin temsilcisi leopar deseni kemerden elbiseye, ayakkabıdan çantaya birçok parçada kullanabilirsiniz. Leoparı Zimmermann ve Isabel Marant’ın yaptığı gibi detaylarda taşıyabilir ya da Dolce & Gabbana’nın cesur takımlarını stilinize uyarlayabilirsiniz. Leopar bir çanta ya da leopar ayakkabılarla sade ve düz renkli kıyafetinizi canlandırabilir, tüm gözleri üzerinize çevirebilirsiniz.  

Leopar baskıyı ister sadece aksesuarlarınızda, ister elbise veya uzun montlarınızda kullanın, her şekilde dikkat çekeceksiniz.

Soldan sağa Dolce & Gabbana, Isabel Marant ve Zimmermann.

4-Şallara sarılın

Sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmezi olan şallar yeni sezonda klasik bir şal görevi görmenin yanı sıra tasarımcıların yaratıcılığında sürprizli görünümler doğuruyor. Şal destekli paltolar, büyük pançolar dışında şalları çıplak tene kazak gibi de giyebilirsiniz. Moschino’nun yaptığı gibi sıcacık yün bir şala sarılabilir ya da Ferragamo’daki şal kabanlarıyla oldukça sofistike bir görünüm yaratabilirsiniz.

Ferragamo
Moschino

5-70’lerin bohem stili diriliyor

Her konuda olduğu gibi modada da geçmişe olan özlem bitmiyor. Trendler yepyeni yorumlarla yeniden karşımıza çıkmaya devam ediyor. 70’lerin bohem stili bu sezon toprak tonlarını özgürlükçü ve nostaljik bir şekilde kullanan Chloé tasarımlarında, Isabel Marant, Rabanne ve Etro’nun şifon, fırfır ve püsküllerinde öne çıkıyor. Uzun etekler, püsküllü ceketler, etnik desenler, uzun takılar ve büyük güneş gözlükleriyle boho stiline hayat verin.

Soldan sağa, Chloé, Etro, Ulla Johnson ve Isabel Marant.

6-Kemerleri bağlayın

Hepimizin gardırobunda en az bir adet kemer vardır. Bu sezon kemerleri ortaya çıkarmanın tam zamanı. Sade ve deri olanlardan iri tokalılara, metalik kemerlerden zincirlere kadar birçok farklı çeşidi stilinizle kombinlemeniz mümkün. Loewe’nin yaptığı gibi abiye elbisenizi kemerle taçlandırabilir, Tod’s’un maskülen duruşunu şık bir toka detayıyla yakalayabilir, kaban üzerine kemer takarak Balmain’e gönderme yapabilirsiniz.   

Balmain
Loewe
Tod’s

7-Volümlerle stilinize gösteriş katın

Tasarımlardaki gösteriş bu sezon kesinlikle bedenin üst kısmında kendini gösteriyor, belden yukarıya doğru vücudun kol, göğüs, omuz ve yaka bölgelerinde yoğunlaşıyor. Beli açıkta bırakan XL kazaklar, kat oyunlarıyla dikkat çeken neo pelerinler, beklenmedik tasarımlara maruz kala yaka bölgesi, dev kollar, hacimli omuzlar, volümler, oversize blazer’lar, boynu ve başı örten büyük fularlar, devasa şapkalar ve dokulu üstlerle hiç olmadığınız kadar güçlü, çekici ve gösterişli görüneceksiniz. Bu gösterişli tasarımları kalem etekler, dar jean’ler kısaca sade parçalarla tamamlamayı ihmal etmeyin.

Celine
Alexander McQueen
JW Anderson 

8-Pelerin sezonun gözdesi

Eylül ayının hafifçe soğuyan havalarını en sofistike tarzıyla karşılayan pelerin, Sonbahar-Kış 2024-25 defilelerinin gözdesi. Sezonun en yenilikçi pelerin yorumu kesinlikle Chloe’ye ait. “Crop” pelerin olarak adlandıracağımız, omuzları örtüp hemen göğsün altında biten kısa pelerinleri, Chemena Kemali bu sezon tüm defilesinde kullandı. Carolina Herrera’daki yuvarlak kollu ve metalik düğmeli gri pelerin, Rabanna, Fendi ve Bottega Veneta’daysa şal formuna bürünerek sadece boyun ve göğüs kısmını örten pelerinler; sezonun modern yorumlarından. Pelerinle gündüzden geceye geçiş yapabilirsiniz. Gündüz kısa, renkli, yünlü ya da sıcak tutan kumaştan bir pelerini jean, kumaş pantolon, spor ayakkabı ve mokasenlerle kombinleyebilirken akşam saatlerine doğru brokar gibi daha zengin kumaşlarda giyebilirsiniz.

Chloé
Fendi
Bottega Veneta

Written By
More from Selin Milosyan
Hangi Aromaterapi Yağlarıyla Nasıl Şifalanabiliriz?
Aromaterapist Burcu Mısırlı’yla geçtiğimiz Haziran’da Kıbrıs’ta gerçekleşen, sağlıklı yaşam, beslenme, spor ve...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir