Moda ve Koku Buluşması: Stilinizi Hangi Parfümle Tamamlarsınız?

Yeni sezon farklı trendlerle kapımızı çalarken hangi stile hangi parfümün yakışacağını araştırdık. Aşağıdaki trendlere göre sonbahar gardırobunuzu oluştururken parfümünüze de karar verin, stil-koku buluşmanızı gerçekleştirin!

Klasikten Vazgeçmeyin

2024 sonbaharında klasik parçaların modern bir bakış açısıyla yeniden hayat bulduğuna tanıklık ediyoruz. Minimalist ve klasik çizgiler keskin hatlar ve nötr tonlarla kendini ifade ediyor. Oversize trençkotlar, ince yün kazaklar ve zarif kalem etekler, bu stilin alameti farikası.  Bu zarif görünümleri; Chanel No. 19’un pudralı ve odunsu dokunuşları, Maison Margiela Replica Lazy Sunday Morning’in ferahlatıcı notaları ve Dior J’adore’un çiçeksi zarafetiyle tamamlayın!

Dior J’adore klasik ve zamansız bir parfüm olarak MaxMara’nın klasik tarzıyla çok iyi uyum sağlıyor. J’adore’u ayrıca tüm yalın parçalarınızla kulanabilir, blazer ceketler, kumaş pantolonlar ve yeleklerle kombinleyebilirsiniz.
MaxMara
Beymen Club

Retroyla Nostaljik Takılın

70’lerin geniş paça pantolonları, desenli bluzları, ekoseleri, eşarpları ve bol paçalı ceketleri; vintage ruhunu günümüze taşıyor. Retro ve feminen etkilerin buluştuğu bu stil sezonda oldukça popüler. Vintage stilini Byredo Gypsy Water’ın vanilya ve sandal ağacı notaları, Chloé Eau de Parfum’ün gül dokunuşu ve Guerlain Shalimar’ın baharatlı notalarıyla vurgulayabilirsiniz.

Anna Sui
Anna Sui

Gotikle Seksi Görünün

Siyahın gücünü ve dramatik etkisini hissettiren gotik tarz, Sonbahar/Kış 2024-25 defilelerinin gözdesi. Dantel detaylar, deri ceketler ve platform botlar bu sezonun karanlık ama şık görünümünün vazgeçilmez parçaları. Tom Ford Black Orchid’in gizemli orkide ve baharat notaları, Yves Saint Laurent Opium’un yoğun çiçeksi esintileri ve Comme des Garçons Wonderwood’un tütsü ve deri notaları bu tarzın büyüsünü tamamlıyor.

En üstte soldan sağa Ann Demeulemeester, Valentino, Rodarte, Mugler, altta solda Thom Browne ve Charles de Vilmorin tasarımlarındaki gotik seksapeli Yves Saint Laurent Black Opium, Comme des Garçons Wonderwood ve Francesca Bianchi The Black Knight kokuları eşliğinde daha çok vurgulayabilirsiniz.

Barok Gösterişini Benimseyin

Barok stil; gösterişli motifler, zengin dokular ve altın işlemelerde dikkat çekiyor.  Bu görkemi taçlandırmak için Amouage Gold Woman’ın çiçeksi ve odunsu notalarından faydalarabilirsiniz. Başka bir seçenek olarak da Guerlain Mitsouko’nun şeftali, meşe yosunu ve baharatlı esintilerine ya da Dolce & Gabbana The One’ın zengin vanilya ve amber notalarına şans verebilirsiniz.

Dolce&Gabbana

Rüstik Stille Doğal Görünün

Bohem ve vintage etkilerin buluştuğu, doğadan ilham alan country cool; ekose desenler, balıkçı yaka kazaklar ve deri ceketlerle sahne alıyor. Doğal ve nostaljik bir hava yaratmak için Jo Malone English Oak & Hazelnut’ın odunsu sıcaklığını, Diptyque Tam Dao’nun sandal ağacı notalarıyla Acqua di Parma Cipresso di Toscana’nın ferahlatıcı bitkisel esintilerini hissedin.

Dsquared2
Dsquared2

Lady Stiliyle Sofistike Bir Kadın Olun

Dantel detaylar, ipek bluzlar, kalem etekler, tüvit ceketler ve inci kolye gibi zarif aksesuarlarla klasik bir şıklık yaratıp içinizdeki “Lady”yi ortaya çıkarabilirsiniz. Lancôme La Vie Est Belle’in tatlı ve çiçeksi notalarıyla feminen zarafetinizi vurgularken, Chanel Coco Mademoiselle’in portakal çiçeği ve paçuli dokunuşlarıyla stilinize modern bir dokunuş katabilirsiniz. Son olarak Narciso Rodriguez For Her’e de göz atmanızı tavsiye ederim; pudralı ve çiçeksi notalarıyla stilinize zarif bir çekicilik bahşedecek.

Soldan sağa Dior, Bottega Veneta ve Carven, lady stilinin en sofistike halini temsil ediyor.

Written By
More from Buse Turan
Giysileriniz De Toksik Olabilir
Düzenli beslenmek, spor yapmak, uyku düzeni ve bol su tüketimi bildiğimiz sağlıklı...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir