Lip Gloss’lar Hakkında Bilmeniz Gereken En Yeni Bilgiler!

2000’li yıllarda büyük çıkış yakalayan, yıllar içinde de popülerliğini kaybetmeden kadınları cezbetmeye devam eden lip gloss yeni sezonda sürprizlerle karşınızda! Lip gloss’ların artık dudaklara ışıltı ve parlaklık vermekten öte başka fonksiyonları da var.

Kolay Uygulanabilir ve Doğal!

90’larda makyaj trendlerine damga vuran, 2000’lerdeyse ikonikleşen lip gloss aslında tüm zamanların en sevilen ve en çok kullanılan makyaj ürünü. Bugün tüm ışıltısıyla makyaj dünyasında yeniden başrole çıkarken 90’lar ve 2000’lerde genç olanlar için nostaljik anlamlar içeriyor. Makyaj ve güzellik dünyasıyla yeni tanışan genç kızlar içinse lip gloss kolay uygulanabilirliği ve doğal görünümüyle vazgeçilmez bir ürün. Üstelik sürerken aynaya da ihtiyaç yok.

ArdAzAei
Simone Rocha
Bach Mai
Magda Butrym

Lipgloss’un bundan 80 yıl önce Max Factor markasının da kurucusu Polonyalı estetik doktoru Maksymilian Faktorowicz tarafından yaratıldığını ve Faktorowicz’in o dönem lip gloss’ları Hollywood oyuncularının dudaklarını daha parlak ve dolgun göstermek için kullandığını biliyor muydunuz?

Parlatıyor ve Dudakları Besliyor

90’larda daha yapışkan bir içeriğe sahipken bugün artık yeni formüllerle öne çıkan lip gloss’lar çok daha parlak ve çok daha fazla tonda dikkat çekiyor. Payetli ve simli görünümleri de oldukça ilgi çeken lip gloss’un sunduğu en önemli yeniliklerden biri dudakları parlatmak dışında onları besleyip nemlendirmesi ve onarması. Kısaca güzel görünmenin artık bakımlı ve sağlıklı olmakla da eşdeğer sayıldığı günümüzde lip gloss’lar dudak bakımının en temel ürünlerinden birine dönüştü. Son zamanlarda oldukça gözde olan dudak yağları tıpkı lip gloss’lar gibi parlaklık, ışıltı ve dolgunluk bahşederken içerdikleri vitaminlerle de dudak sağlığını gözetiyor. Dudak dolgusu ya da botoksuna sıcak bakmayanlar da tercihlerini dudaklara doğal yoldan dolgunluk ve hacim kazandıran lip gloss’tan yana kullanıyor.

Gucci/Beymen Beauty
Dolce&Gabbana/Beymen Beauty
Nars/Beymen Beauty
Armani

Ünlü makyaj artisti Hidayet Korkmaz’dan lip gloss tüyoları

   Lip gloss neden bu kadar gözde bir ürün?

   Lip gloss dudaklara doğal ve parlak bir görünüm kazandırdığı için her zaman popüler olmuştur. Kullanımı kolay bir ürün, dudakları dolgun gösterir ve nemlendirici özellikleri sayesinde dudakları korur. Ayrıca, birçok farklı renk, doku ve bitiş sunması farklı makyaj stilleriyle uyum sağlamasına olanak tanıyor. Bu esneklik ve çok yönlülük, lip gloss’u makyaj koleksiyonlarının vazgeçilmez bir parçası haline getiriyor. 

Son dönemde öne çıkan lip gloss’lar sence hangileri?

Son dönemde oldukça beğendiğim bazı lip gloss markaları ve serilerini şöyle sıralayabilirim:

   Fenty Beauty Gloss Bomb: Bu seri yoğun parlaklık, nemlendirici formül ve geniş renk yelpazesine sahip.

   Dior Addict Lip Maximizer: Bu lip gloss dudaklara hafif bir dolgunluk kazandırırken nemlendirici etkisinden dolayı oldukça çok tercih ediliyor.

   Pat McGrath Labs Lust Gloss: Lüks dokusu ve yüksek parlaklığıyla biz makyaj artistleri arasında popüler bir seçenek diyebilirim.

   NYX Butter Gloss: Uygun fiyatlı olmasına rağmen zengin renk seçenekleri ve kremsi yapısıyla çok tercih ediliyor.

    Kiko Milano 3D Hydra Lipgloss: Birçok renk seçeneği ve dudaklarda yumuşak bitiş sağladığı için sevilen bir ürün.

Lip gloss kullanmanın püf noktaları nedir?

   Dudak hazırlığı: Lip gloss uygulamadan önce dudakları pürüzsüz hale getirmek için peeling yapmak ve nemlendirici sürmek en önemli adım. 

   Ruj üzerine uygulama: Dudağa daha fazla derinlik katmak için önce bir ruj uygulayıp üzerine lip gloss sürebilirsiniz.

   Daha kalıcı parlaklık: Dudak kalemiyle dudak çerçevesini belirleyip içini doldurmak gloss’un uzun süre kalıcı olmasını sağlayacak ve dağılmasını önleyecektir.

   Orta kısımlara odaklanma: Dudakların orta kısmına daha yoğun bir şekilde uygulayarak dudakları daha dolgun gösterebilirsiniz. Deneyin, çok seveceksiniz.

Lip gloss’un en yeni ve en gözde kullanım alanlarından bahsedebilir misin?

   Göz farı olarak: Göz kapaklarına hafifçe uygulanan şeffaf veya hafif renkli bir lip gloss ıslak ve parlak bir görünüm sağlar. Daha çok moda çekimlerinde tercih edilen bir yöntem.

   Aydınlatıcı olarak: Elmacık kemiklerine hafifçe uygulanan bir lip gloss doğal bir ışıltı verir. Islak bitişli highlighter sevenler için güzel bir seçenek.

   Kaşlar için: Kaşlar üzerine sürülen şeffaf bir lip gloss onları belirginleştirip sabitleyebilir. Fakat bunu çok dikkatli uygulamakta fayda var. 

Written By
More from Selin Milosyan
Sonbahara Mutlu, Zinde ve Enerji Dolu Girmenin 15 Yolu
Hazırlayan: Meliza Yavru Eylül ayı neşeli yaz günlerinden kalma limonata gibi havasıyla...
Read More
Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir